Košarka

MIROTIĆ JE DOBAR ČOVEK, A TEO JE PROSTO - MAGIJA! Milan Tomić: Protiv Crvene zvezde teško i prelepo

Autor Mladen Šolak

Bivši trener Crvene zvezde ovog puta biće njen rival, kao član Armanija.

Izvor: MN Press

Bivši trener Crvene zvezde Meridianbet Milan Tomić (50) ponovo je u Beogradu i biće deo Zvezdine utakmice kao član stručnog štaba njenog večerašnjeg protivnika, Armanija. Iskusni srpski trener asistent je italijanskom stručnjaku Etoreu Mesini, a dolazak u rodni grad probudio je kod njega posebne emocije. "Zvezda je emocija, sigurno da će biti utakmica koja je i teška za igranje i opet dolaziš na isti teren, pred istu publiku... sa Zvezdom sam osvojio tri trofeja i bilo je prelepo te 2018/19 godine. Biće teška utakmica, ali prelepo je biti u Beogradu", rekao je on za Sport klub.

Tomić je vodio Zvezdu u sezoni 2017/18, osvojio ABA ligu i domaću "duplu krunu", a posle rastanka sa klubom sa Malog Kalemegdana vodio je Peristeri u sezoni 2021/22. Ovog leta pridružio se Armaniju i tamo dobio šansu da upozna Nikolu Mirotića, najboljeg strelca Evrolige, kojim je oduševljen i na terenu i van njega. "On igra fenomenalno od početka sezone, prvi put sada sarađujemo u istoj ekipi. Ne bi trebalo mnogo pričati o njegovom košarkaškom delu i to kakav je igrač zna cela Evropa i NBA liga, ali Nikola je jedan od fenomenalnih ljudi, fenomenalan čovek. Sad smo se upoznali i on je jedan od vrlo retkih i dobrih ljudi".

Za razliku od Mirotića, koga je tek upoznao, Tomić već deceniju i po poznaje Miloša Teodosića, koga je dočekao kao "klinca" u Pirej i sa kojim je ostao u kontaktu i nakon što su se rastali u Olimpijakosu, gde je Tomić bio dugo godina pomoćnik. "Radili smo dugo, imali smo i odnos, čujemo se... Miloš je magija košarke. Kada je pokazao u Olimpijakos, odmah se videlo da je on tip igrača koji će igrati na visokom nivou. On je i tada, sa 21, 22 godine imao isto čitanje u pikenrolu i pasove. Pokazao je od tada, nastavio posle u NBA ligi, gde znate kako su svi gledali u te njegove čarolije".

Teodosić će i ovog petka biti Zvezdin vođa u meču protiv Armanija, koji počinje u 20.30 časova u Štark areni.

BONUS VIDEO: