Košarka

POBEDILI PARTIZAN, ALI NJIHOVOJ AGONIJI NEMA KRAJA: Pera Božić produžio MUČENJE Cedevita Olimpije

Autor Mladen Šolak

Još jedan poraz Slovenaca u Evrokupu.

Izvor: MN Press

Košarkaši Cedevita Olimpije doživeli su još jedan poraz u Evrokupu, jer su izgubili na gostovanju London Lajonsima, timu koji predvodi srpski trener i bivši kapiten Partizana, Petar Božić. Američki plejmejker Met Morgan, drugi strelac Evrokupa sa 19,4 poena po meču i bivši igrač Le Mana, ubacio je 24 poena uz pet asistencija, a nekadašnji centar Darušafake Gabrijel Olaseni dodao je 19, za osmi neuspeh Slovenaca u nizu u drugom po snazi evro-takmičenju.

Nekoliko dana nakon pobede protiv Partizana u ljubljanskim "Stožicama", Cedevita Olimpija ponovo je pala u Evropi iako je plejmejker Džastin Kobs ubacio 19 poena, slovenački šuter Klemen Prepelič 23, borbeni bek Jaka Blažič ubacio je 15 za 35 minuta na terenu... Ništa od toga nije bilo dovoljno da se prekine niz posle kojeg je Cedevita Olimpija uz Šlonsk i dalje jedini tim bez pobede u Evrokupu (0-8).

Trener Ljubljančana, Italijan Simone Pjaniđani bio je vidno potresen i uzrujan nakon pobede protiv Partizana jer se videlo koliko mu (najblaže rečeno) ne prijaju evropski neuspesi, a rezultat u Londonu otud će biti i nova glavobolja za njega. Cedevita Olimpija će sledeći meč u ABA ligi igrati već u subotu, protiv Budućnosti u Podgorici, dok će u Evrokupu sledeće nedelje u Ljubljani dočekati Pariz u sredu, 29. novembra, od 18.30 časova. I to će biti izuzetno težak meč za predstavnika ABA lige, jer je francuski tim trenutno prvoplasirani u Grupi A, koju čini 10 timova. Pariz ima skor 7-1.

Tim Petra Božića zauzima treće mesto na tabeli sa skorom 6-2, koji stoji i kraj imena Bešiktaša, koji sa klupe takođe predvodi srpski trener, Dušan Alimpijević.