Košarka

U EVROPI POSLEDNJI, U ABA LIGI RUŠE NAJVEĆE! Drama u Podgorici i BOLAN poraz Budućnosti u derbiju

Autor Mladen Šolak

Buran derbi i još jedan veliki trijumf Ljubljančana!

Izvor: MN Press

Cedevita Olimpija ostvarila je petu pobedu u nizzu u ABA ligi, jer je u Podgorici savladala Budućnost rezultatom 82:81 (24:23, 17:25, 21:15, 20:18) odlučujućim potezima svog heroja, Šona Džonsa (na slici). Centar Ljubljančana u poslednjih minut i po polaganjem je smanjio vođstvo domaćih na 79:78, a onda je nakon poslednjeg napada domaćih uhvatio ključni defanzivni skok i pogodio uz prekršaj, na manje od sekund do kraja derbija u "Morači". Završio je meč sa 14 poena i doneo Ljubljančanina sedmu pobedu u devet mečeva ABA lige ove sezone.

Cedevita Olimpija sada ima skor 7-2 i u vrhu je tabele zajedno sa Crvenom zvezdom Meridianbet (7-1) i Igokeom (7-2), dok je u Evrokupu jedini tim koji nema nijednu pobedu uz poljski Šlonsk. Obe ekipe imaju skor 0-8.

Cedevitu je ka trijumfu vodio i najbolji strelac tima, bek Dvejn Stjuart (20 poena, 4/6 za tri), a dvocifreni su bili i plejmejker Džastin Kobs i Jaka Blažič. Ljubljančani su u poslednjem kolu pobedili Partizan, ali ni tako veliki uspesi još im nisu dali dovoljan vetar u leđa i za veliki rezultat u Evrokupu, koji će biti teško ostvariti i u predstojećoj nedelji, jer će u Ljubljani dočekati Pariz, koji je prvoplasirani u toj grupi i ima skor 7-1.

Ekipi Budućnosti nedavna šok-terapija i promena trenera nisu pomogli da ove subote uveče zadrži mir i vođstvo od devet poena sa početka poslednje četvrtine. Najefikasniji među Podgoričanima bio je Mekinli Rajt sa 16 poena, a njegov tim posle ovog poraza ima skor 6-3.

BONUS VIDEO: