Neverovatno!

NIKOLI PROMENILI POZICIJU, NAVIJAČI NEĆE TAKO! Pobesneli zbog uloge za Srbina - "Zašto to?!"

Autor Dušan Ninković

Košarkaš Majamija dobio minute kao centar, iako to nije njegova pozicija.

Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jović dobio je priliku da zaigra za ekipu Majamija u NBA ligi, nakon što je tri meča odigrao za njihov rezervni tim, u Razvojnoj ligi. Trener ekipe sa Floride Erik Spolstra očigledno je bio zadovoljan viđenim, pa je bivši igrač Mege upisao značajnu minutažu u ubedljivom porazu Majamija od Bruklina (112:97), na meču koji su propustili najbolji pojedinci tima.

Iako ga navijači Crvene zvezde zovu da se vrati u Srbiju i obuče crveno-beli dres, Jović je u planovima Majamija - ali, ne onako kako smo to očekivali kada se saznalo da ga vraćaju iz razvojnog tima. Čak su i navijači Majami Hita šokirani odlukom Spolstre da mu nameni ulogu centra, gde je "isproban" u "Džej" ligi!

Nikola Jović se trudio da iskoristi čak 16 minuta na terenu, ali je bilo očigledno da nije centar. Postigao je samo jedan poen, imao šest skokova i pet asistencija, a pitanje je da li Erik Spolstra smatra da je ovaj eksperiment bio uspešan. Navijačima Majamija baš se i nije svideo, pošto su na društvenim mrežama predlagali da se "Jović" spusti na neku drugu poziciju i zaigra kao kao krilni centar, krilo ili čak bek.

Pojedini navijači pisali su da Nikola Jović nije centar i pitali se zašto je Spolstra došao na ovu ideju, a svoja razmišljanja dokumentovali su i snimcima na kojima je evidentno da se mladi košarkaš ne snalazi baš najbolje. Ipak, znajući da je iskusni stručnjak prethodnih godina pravio čuda sa Majamijem, možda mu treba ostaviti malo vremena...

Reči Džimija Batlera, koji je prva zvezda tima, takođe govore da bi Joviću bolje bilo da igra na nekoj od nižih pozicija. Batler je nedavno putovao na meč Razvojne lige kako bi pratio Jovića, za kojeg je istakao da je njegov naslednik kada je u pitanju liderska uloga u timu Majamija. Da bi se to desilo, Jović će morati češće da dobija minute na krilu.

BONUS VIDEO: