PROBLEMI

NE ZNAM KUDA SVE OVO IDE! Šok-ispovest Nikole Jovića: Ovo nisam očekivao, ne vidim svetlo na kraju tunela!

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jović pričao je o Majamiju i teškom momentu u kom se trenutno nalazi u klubu.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jović (20) odigrao je fenomenalno Svetsko prvenstvo u dresu Srbije i očekivalo se da će u Majamiju dobiti minutažu za dokazivanje u NBA ligi. To se nije dogodilo, igrao je u predsezoni, pa je na početku sezone prebačen u Razvojnu ligu, a na poslednjem meču protiv Bruklina igrao je čak i na poziciji centra.

Najbolji igrač tima Džimi Batler ga hvali, vidi njegov potencijal, ali Nikoli ne odgovara trenutna situacija. Priznao je to i on sam. "Nije lako, teže mi je nego prošle godine. Imam osećaj da mogu da igram i da zaslužujem, oni misle da nisam još uvek spreman i razumem ih. Nema tu šta, ne znam kuda sve ovo ide, pokušavam da budem što više na terenu. Čak i kad igram imam osećaj da me možda koriste na pogrešan način. Nadam se da će neke stvari da se promene, nastaviću ad radim. Podržavam sve što rade za mene, biće bolje sigurno", rekao je Jović za "MaxBet radio".

Osvrnuo se na meč sa Netsima gde je bio na poziciji centra. "Više se to odnosilo na igru u odbrani. Kao da ne koriste ono u čemu sam dobar, a da forsiraju ono u čemu sam lošiji. Zbog takvih stvari se ne osećam najbolje na terenu. Znam da mogu da igram na više pozicija i na više načina, ali kao da pokušavaju da me limitiraju. Snalazim se, pokušavam da izvučem najbolje, ali stvarno nije lako."

Otkrio je da je on insistirao da ga prebace u Razvojnu ligu. "Insistirao sam na tome, nema poente da posle dobrog leta sedim celu sezonu. Čak mi se i ta 'Dži liga' sviđa, ali tamo igram na poziciji centra. Kao da trenutno nema izlaza za mene, još uvek ne vidim svetlo na kraju tunela, ali sam siguran da će ga biti."

Za kraj je pričao o Mundobasketu gde je bio jedan od najboljih igrača Srbije. "Donelo mi je to samopouzdanje, zato sam i bio srpeman za novu sezonu, mislio sam da će bolje izgledati i da sam pokazao da mogu da igram na najvišem nivou. Njima to izgleda nije bilo dovoljno, ali se nadam da će biti bolje. Nisam očekivao da ću u Majamiju igrati kao centar, moraću u budućnosti više o tome da razmišljam", zaključio je Jović.

BONUS VIDEO: