BRAVO!

JOKIĆ GA RAZBIO, PA ODRŽAO LEKCIJU! "Ljudi, pa taj mali će PROMENITI košarku!", kakve reči Srbina!

Autor Milutin Vujičić

Nikola Jokić je svestan da je Viktor Vembanjama trenutno pod "rafalnom paljbom" medija i odlučio je da ga zaštiti.

Izvor: Twitter/Shapalicious/Screenshot/Youtube/printscreen/San Antonio Spurs

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je maestralnu utakmicu prethodne noći i odveo je Denver do ubedljive pobede nad San Antonijom (132:119). Postigao je 39 poena, imao 11 skokova i devet asistencija, a posebno je namučio Viktora Vembanjamu, prvog pika i trenutno najtalentovanijeg igrača na svetu. Jednostavno, razlika između njih dvojice u kilaži je takva da se Jokić uglavnom poigravao sa Vembijem...

Ipak, Jokić je znao da će zbog toga mediji redom kritikovati Viktora Vembanjamu i odlučio je da stane u njegovu zaštitu, tako da je na konferenciji za medije vrlo lepo govorio o talentovanom Francuzu, pokazavši da veruje u njegovu igru i da bi isto tako trebalo da veruju i mediji.

"Mislim da ima samo 19 godina. Nije uplašen, ne umara se... Igra čvrsto i želi da bude dobar. Kao što sam rekao, mislim da igra dobro i ništa ne uzima zdravo za gotovo. Pravi greške, što je normalno, ali mislim da mu mediji oko njega ne pomažu. Ali, moraće da se navikne na to, tek mu je 19", kazao je Jokić, a potom je dao smelu prognozu koja bi za nekoliko godina i te kako mogla da bude citirana.

Nikola Jokić protiv Spursa
Izvor: Youtube/NBA

"On će promeniti košarku, sto posto. Već je na tom putu, tako da svi treba da se opuste uživaju i dopuste mu da promeni košarku", poručio je Jokić o košarkašu koji je visok 224 centimetra, koji šutira za tri poena i ima tehniku kao da je u pitanju plejmejker.

U svojoj prvoj sezoni u NBA beleži prosečno 19 poena, 9,4 skokova i 2,6 asistencija i imao je već nekoliko nezaboravnih partija - kao 38 poena protiv Finiksa - međutim bilo je i mečeva u kojima je bio ispod svakog nivoa, što je i normalno.

BONUS VIDEO: