DOKLE?

SUDIJE "GURAJU" EMBIDA, NAVIJAČI SU POBESNELI! Pojavio se novi sporni snimak, a jedan podatak svima upada u oči!

Autor Nemanja Stanojčić

Džoel Embid igra odlično na početku sezone, ali uz to ima veliku pomoć i od strane sudija...

Izvor: Youtube / House of Highlights

Filadelfija je odlično započela novu sezonu, Džoel Embid dominira, ali ima i veliku pomoć sudija. Navijači su besni zbog pojedinih odluka arbitara koji "guraju" aktuelnog MVP-ja u NBA ligi. Posle ubedljive pobede Siksersa protiv Los Anđeles Lejkersa (138:94) oglasili su se na društvenim mrežama.

Ne zbog blamaže tima iz "grada anđela", već zbog jedne od odluka arbitara. Embid je uzeo loptu, zaleteo se na Entonija Dejvisa, čak ga je u jednom momentu praktično i zagrlio i dobio je faul za to. Nikome nije bilo jasno, a na jednom od snimaka koji se pojavio posle utakmice vidi se kako Dejvis upravo o tome priča sa Embidom. Ni njemu, a ni mnogima, nije jasno kako Džoel ima određenu vrstu protekcije kod sudija.

Protiv Lejkersa Embid je upisao tripl-dabl (30, 11sk, 11as), ove sezone prosečno beleži 32 poena, 11,3 skokova i 6,6 asistencija po meču, ali izvodi uz to i veliki broj slobodnih bacanja. U poslednjih pet utakmica protiv Lejkersa, Oklahome, Klivlenda, Bruklina i Atlante izveo je čak 70 penala i dao 62. Primera radi Nikola Jokić, aktuelni šampion sa Denverom, je na poslednjih pet mečeva izveo ukupno 26 slobodnih bacanja i dao je 19. Protiv Pistonsa nije izveo nijedno bacanje, da ima sličan tretman kao Embid ko zna kakve bi brojke bile, ove sezone prosečno beleži 28,8 poena, 13,4 skoka i 8,9 asistencija po utakmici.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: