MUČENJE

MUKE ŠABAZA NEJPIRA SE NASTAVLJAJU! Amerikanc se ne snalazi u Zvezdi - u ABA ligi NULA poena!

Autor Nemanja Stanojčić

Šabaz Nejpir protiv Krke nije postigao nijedan poen.

Izvor: MN Press

Šabaz Nejpir ima velike probleme sa formom u Crvenoj zvezdi Meridianbet. Doveden je da bude lider ekipe i čovek koji će nositi igru srpskog tima, ali se umesto toga dešava sve suprotno. Na meču protiv Krke odigrao je najlošiju utakmicu od kada je došao na Mali Kalemegdan. Za 19 minuta na parketu imao je sledeći učinak - 0 poena (0/3 za tri), 3 skoka, 2 asistencije, 1 ukradena lopta i 6 izgubljenih, uz indeks -5. Bio je jedini sa negativnim indeksom u ubedljivoj pobedi svog tima (90:67).

Meč u Novom Mestu bio je rutina za crveno-bele koji se nisu ni oznojili i zadržali su prvo mesto u ABA ligi. Znatno veće probleme imaju u Evroligi gde su trenutno na skoru 3-7 i jedan od razloga toga je slaba igra Nejpira. On je na meču protiv Fenerbahčea doživeo prelom nosa, nije igrao protiv Olimpijakosa i Mornara, dok je protiv Armanija proveo na parketu samo tri minuta u prvom poluvremenu i više se nije vraćao u igru.

Svestan je i on da može i mora mnogo bolje, a posle poraza od Partizana krajem oktobra pričao je sa srpskim novinarima. "Individualn osam igrao us*ano. Pokušavam da nađem način da pomognem timu, ali moram da shvatim zašto tako loše šutiram. Na kraju ću uspeti to da shvatim. Za mene je ovo novi tim, moram da shvatim kada da budem agresivan, kada da ne budem, da naučim nove akcije i da se prilagodim na novog trenera. Za sada se mučim", rekao je Nejpir tada.

Od te utakmice i poslednjeg razgovora sa novinarima Nejpir je protiv Bajerna i Budućnosti bio dvocifren sa 11 odnosno 14 poena. Protiv Barselone je dao 2, Zadru je ubacio 5, dok je protiv Fenerbahčea, Armanija i Krke bio bez učinka. Ako su dueli sa turskim i italijanskim timom imali opravdanje u vidu slomljenog nosa i nedovoljnog vremena za oporavak i pripremu, onda je duel u Sloveniji bio prilika gde je morao više da pokaže. Vremena ima sve manje, sledi duel sa Efesom u Evroligi 1. decembra u Beogradu (20 časova).

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: