AUH

ZBOG SE*S SKANDALA SA MALOLETNICOM GUBI 40 MILIONA $: Mlada NBA zvezda bi mogla da ostane bez svega!

Autor Milutin Vujičić

NBA liga istražuje skandal Džoša Gidija, a za to vreme i sponzori dižu ruke.

Izvor: Twitter/wstgoat7

Australijski košarkaš Džoš Gidi trenutno je pod istragom NBA lige zbog toga što su na društvenim mrežama osvanule njegove nage fotografije sa maloletnicom, sa kojom je navodno bio u ljubavnoj vezi. Gidi i njegova Oklahoma za sada ćute na ovu temu, a bio ili ne bio kriv u pomenutom slučaju - već sada bi mogao da ima ozbiljne finansijske posledice, prenosi poznati američki portal "Njujork Post".

Navodno, Gidi bi mogao da izgubi 40 miliona dolara od sponzorskog ugovora koju ima sa kompanijom "Vit-Biks", a već je obrisan sa njihovih naloga na društvenim mrežama. "Svesni smo vesni koje prate Džoša Gidija i čekamo potvrđene činjenice. U kontaktu smo sa njegovim timom", rekao je portparol pomenute kompanije.

Prema ranije potpisanom ugovoru, NBA zvezda zarađuje 10 miliona evra u naredne četiri godine od australijske kompanije, a pretpostavka je da su se osigurali u slučaju skandala i da bi vrlo lako mogli da "izađu" iz saradnje sa njim. Trenutno, sve stoji i nema konačne odluke oko Australijanca, a sve bi trebalo da se reši u narednim nedeljama kada NBA liga završi istragu, dok čak neće biti iznenađenje ako uključe i istražne organe.

Gidi je od 2021. godine u NBA ligi nakon što je izabran kao šesti pik na draftu. Pre Oklahome, igrao je za Adelejd, a ove sezone prosečno beleži 12,1 poena, 5,8 skokova i 4,8 asistencija. To su inače slabiji proseci nego što je imao lane, tako da se veruje da je ceo slučaj uticao na njega.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)