Gusto!

LUKA I JANIS NE DAJU HRVATSKOJ NA OLIMPIJSKE IGRE: Srbija sve rešila, a komšije udaraju jedni na druge!

Autor Nikola Lalović

Slovenija i Hrvatska će se sastati već u prvoj rundi kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Izvor: YUTAKA / AFLO / Profimedia

Izvučene su grupe za kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Parizu! Kao što dobro znamo Srbije na tom žrebu nema pošto su naši košarkaši srebrom na Filipinima uspeli da ostvare plasman na OI srebrom osvojenim na Svetskom prvenstvu.

Sada je određen žreb za one koji moraju na kvalifikacionim turnirima da traže svoje mesto u Parizu. Na tri mesta će igrati po dve grupe od po tri tima. Iz svake dve najbolje ekipe idu dalje, a onda će najbolji od ta četiri tima ići u Pariz.

Grupe A i B igraju se u Valensiji i tu je svakako najveći favorit domaćin Španija. Igraće se u Valensiji, a dok je u grupi A Španija sa Libanom i Angolom, grupu B čine Finska, Poljska i Bahami koji imaju NBA petorku, ali i malo "širine" u svom sastavu.

U Rigi će igrati grupa A u kojoj su domaćini Letonci, ali i Gruzija i Filipini, dok su u grupi B Brazil, Kamerun i Crna Gora, pa se Crnogorci realno mogu nadati da u punom sastavu mogu da se dočepaju Olimpijskih igara.

U Pireju ćemo videti veliku borbu, jer osim Egipta svi ostali timovi imaju prava da se nadaju proslasku dalje. U grupi A su Slovenija i Hrvatska uz Novi Zeland, a u grupi B autsajder Egipat uz Grčku i Dominikansku Republiku. Težak posao će imati Luka Dončić i Janis Adetokumbo, ako se pojave na turniru.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: