Rekonstrukcija

IGRAO ZA NIKSE, SAD ĆE DA SE BORI ZA OPSTANAK U ABA LIGI: Totalna rekonstrukcija, dovode Amerikance kao na traci!

Autor Nikola Lalović

Mornar iz Bara je jako loše započeo sezonu i sada kada se nalazi na poslednjem mestu ABA lige reagovalo se sa velikim brojem pojačanja.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Posle ubedljviog poraza od Splita Mornar iz Bara se našao na poslednjem mestu ABA lige sa samo jednom pobedom u devet kola, a sada su reagovali i to dovođenjem četiri nova igrača! Od poznatih lica Barane je pojačao nekadašnji košarkaš FMP-a, Vojvodine, Zadra, Vršca, Đirone i MZT-a Aleksandar Bursać.

Ostala pojačanja dolaze iz Amerike, a najzvučnije je Foren Hant. Nekadašnji košarkaš Njujork Niksa je u Americi nastupao i u Letnjoj ligi za Dalas, kao i u razvojnoj ligi za Birmingem Skvadron gde je davao 14 poena po meču.Osim ovog krilnog igrača stigla su i dva beka. 

Stigao je Markus Vejters  koji nije izabran na NBA draftu 2022. godine pa je igrao na Tajlandu, nakon čega je imao epizodu u Turskoj u Ankaragučuu u drugoj ligi gde je prosečno davao 18,6 poena po meču. A novi plejmejker Mornara Tavijen Dan Martin je već debitovao za tim protiv Splita. Dao je osam poena, a u Evropi je pre Bara igrao u Tajfunu iz Slovenije  Roanu u Francuskoj.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: