ŠTA DALJE?

ŠOK - VASA MICIĆ VEĆ OSTAJE BEZ TIMA!? Zašto su ga dovodili u NBA? Evo šta ga čeka!

Autor Nemanja Stanojčić

Vasilije Micić po svemu sudeći napustiće Oklahomu.

Izvor: Profimedia

Vasilije Micić ne dobija minutažu u Oklahomi i jasno je da su male šanse da će se to promeniti u bliskoj budućnosti. Prema informacijama novinara Majkla Skota srpski košarkaš je na izlaznim vratima Tandera i to ne samo on, već i Davis Bertans. Njih dvojica mogla bi vrlo brzo da napuste tim i da se oprobaju u nekoj novoj sredini.

Kako se navodi, za njega su interesovanje pokazali mnogi timovi u prošlosti, među kojima je i Čikago koji traži baš plejmejkera. Situaciju prate i klubovi iz Amerike, ali i iz Evrope. Vasa je briljirao u Evroligi i nema sumnje da bi se svi klubovi "otimali" za njegov potpis ukoliko bi odlučio da se vrati.

Oklahoma igra veoma dobro, predvode je Šej Gildžus-Aleksander i Čet Homlgren i kao što to obično biva u NBA ligi, tim koji pobeđuje retko kada se menja. Deluje da će Micić morati da potraži sreću na nekoj drugoj strani... On je potpisao trogodišnji ugovor sa Oklahomom i zaradiće 23,5 miliona dolara, samo je sve izvesnije da to neće biti u tom klubu.

Delovalo je da će Vasilije imati više šansi kada je "vezao" pet utakmica u periodu od 15. do 23. novembra, ali ga je Majk Dajgnalt onda ponovo "zakucao" za klupu i nije proveo ni sekund na terenu protiv Filadelfije i Minesote. Protiv Golden Stejta je upisao sedam asistencija, a u periodu pre toga je od osam potencijalnih mečeva odigrao je samo jedan.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: