Košarka

UDARIO JOKIĆA LAKTOM U LICE: ZNAMO SE MI... Jusuf Nurkić bacio Nikolu Jokića na pod! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Jusuf Nurkić zbog ovog faula morao da izađe iz igre u završnici meča Finiks - Denver

Izvor: Twitter/Oh no he didn't/GeraldBourguet

Srpski košarkaš Nikola Jokić doneo je Denveru pobedu protiv Finiksa u gostima, pogocima u poslednjem minutu, u kojem je centar domaćih Jusuf Nurkić morao na klupu bez prava da se vrati. Nikolin bivši saigrač iz Nagetsa udario je laktom Jokića u reketu, a sudije su to procenile kao nesportski faul, pa je Nurkić zbog ličnih grešaka morao da se preseli na klupu i da tamo ostane.

Posle meča, on je govorio o Nikoli, sa kojim je prijatelj još od zajedničkih dana u Koloradu, gde su bili saigrači od 2015. do 2017. godine. "On je dvostruki MVP. Potrudio sam se da učestvujem u timskoj odbrani od njega. Znali smo se i pre nego što smo došli u NBA. To su neke naše tajne...", nasmejao se Nurkić. "Šalim se, samo igramo košarku i pokušavam da koristim svoju snagu, da budem šta jesam".

Nurkić je ove godine prešao u Finiks, nakon šest sezona u Portlandu. Među Blejzerse je stigao 2017. upravo iz Denvera, gde je zbog Jokića najpre stavljen na klupu, što mu nije prijalo, pa je zbog svoje situacije dva puta tražio trejd. Nagetsi su mu uslišili tu želju, a u Portlandu je 2022. posle dobrih igara i važne uloge u timu potpisao produženje ugovora, na četiri godine i 70 miliona dolara. Pogledajte njegov poslednji duel sa Jokićem prošle noći:

Nurkić je stigao u Finiks u sklopu velikog trejda, u kojem je njegov bivši saigrač i lider Portlanda Demijan Lilard završio u Milvokiju, a Portland je dobio Finiksovog centra Deandrea Ejtona, prvog "pika" sa NBA drafta 2018. godine.

Nikola Jokić završio je meč sa sjajnim učinkom od 21 poena i impresivnih 16 asistencija, dok je Nurkić ubacio 31 poen, uz šest skokova. U njegovom timu je drugi strelac bio Kevin Durent, koji je sa 30 ubačenih poena ušao u Top 10 NBA strelaca svih vremena.

BONUS VIDEO: