Košarka

MADARU OŠTEĆEN VID!? Fener se oglasio, Itudis POBESNEO posle haosa: "Mogao je da ostane BEZ oka"

Autor Nemanja Stanojčić

Jam Madar tvrdi da mu je oštećen vid pošto je pogođen sa tribina na meču Fenerbahče-Bešiktaš.

Izvor: Printscreen/Twitter/Cosmote TV

Jam Madar pogođen je predmetom sa tribina na derbiju u Turskoj između Fenerbahčea i Bešiktaša. Bivši plejmejker Partizana ostao je da leži na parketu u drugoj četvrtini meča. Ukazana mu je pomoć i posle toga prebacio se na klupu. Dan kasnije tvrdi da mu je oštećen vid.

Prvobitno je saopšteno da su u pitanju samo lakše povrede, ali se kasnije ispostavilo da je ozbiljnije nego što je izgledalo. "Jedan od mnogih predmeta koji je upao na teren udario je u glavu našeg košarkaša Madara. Vratio se na teren, igrao je u drugom poluvremenu posle intervencije našeg medicinskog tima. Posle utakmice požalio se na delimičan gubitak vida. Odradićemo dodatna ispitivanja i preglede", navodi se u saopštenju Fenerbahčea.

Uz to traže da Bešiktaš bude sankcionisan. "Osim psovki i uvreda tokom celog meča, mnogobrojni predmeti ubačeni su sa tribina i stvorila se atmosfera koja je ugrozila zdravlje svih na terenu. Osuđujemo sve koji su bili kreatori ovakvog ambijenta, dok su sudije odlučile da se sve nastavi, iako je obaveza i glavni posao saveza da garantuje bezbednost svih učesnika. Zato tražimo da se sprovede istraga i da se kazne svi koji su bili deo ovoga, zahtevamo primenu najstrožih mera kako se ovako nešto nikada ne bi pogodilo", piše u saopštenju.

Sve to osudio je i trener Fenera Dimitris Itudis. "Ne mogu da pričam o košarci posle ovoga. Kovanica koja je pogodilaMadara...Šta da ga je pogodilo malo niže, mogao je da izgubi oko. Moramo da uradimo nešto povodom ovoga", rekao je Itudis.

BONUS VIDEO: