Košarka

NBA KAZNILA JOKIĆA ZA PRIMER! Nikola mora da PLATI za jedan potez u Sakramentu!

Autor Mladen Šolak

Srbin kažnjen odlukom "disciplinaca" NBA lige.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić kažnjen je zbog simuliranja prekršaja u porazu Denvera od Sakramento Kingsa. Liga je odlučila da Srbin i dvostruki NBA MVP mora da plati 2.000 dinara zbog "flopovanja" u završnici meča.

"Disciplinci" su odlučili da kazne Nikolu kada su videli njegov potez na 3:37 do kraja meča, kada je igraču koji ga je čuvao dosuđen prekršaj. "To što je Jokić simulirao ne znači automatski da nije bio fauliran. NBA veruje da je njegov pad na parket bio nepotreban i zbog toga je kažnjen", objašnjeno je.

U trenutku tog prekršaja Domantasa Sabonisa, Sakramento je vodio 110:105, a Jokić je posle dva pogotka sa linije penala smanjio na tri razlike. Međutim, Dearon Foks potom je pogodio za vođstvo Sakramenta 112:107, a Denveru nije pomogla ni ekspresna Jokićeva trojka za 112:100. Srbin je završio meč sa impresivnim učinkom od 36 ubačenih poena, uz 14 asistencija, 13 skokova i bez ijedne izgubljene lopte.

Nikola Jokić ove sezone je često suočen sa optužbama za simuliranje, mada je bilo i primera kada se Somborac naljutio zbog toga što prekršaji na njemu nisu bili dosuđeni. Da bi sprečila naviku igrača da simuliraju, liga izriče ovakve kazne, sa ciljem da zaštiti "integritet igre", koliko god je to moguće. A sada je procenjeno da je taj integritet narušio najbolji košarkaš na svetu.

BONUS VIDEO: