NBA

LEBRON (39) SRUŠIO DRIM-TIM! Hoće trofej sa Lejkersima, samo još tri tima u konkurenciji!

Autor Milutin Vujičić

Međusezonski turnir NBA lige ulazi u završnicu.

Izvor: Profimedia

Ulazimo u završnicu međusezonskog NBA turnira i sada znamo ko će se boriti za istorijski prvi trofej. Sa jedne strane imamo Milvoki i Indijanu, a sa druge L.A. Lejkerse i Nju Orleans koji će pokušati da budu najbolji u Las Vegasu. Prethodne noći Milvoki je ubedljivo pobedio Nikse (146:122) uz blistavu partiju Janisa Adetokunba (35 poena, deset asistencija i osam skokova), dok je ipak meč večeri bio rezervisan za okršaj Lejkersa i Sansa.

Na kraju, Lebronov tim je bio bolji 106:103, a upravo je "Kralj" odigrao fantastično u završnici i preuzeo je odgovornost kada je to bilo najvažnije. Tako je novi drim-tim iz Finiksa izgubio prvu veliku bitku ove sezone, pošto su ih mnogi videli i kao favorite na ovom kup takmičenju.

Džejms je ubacio 31 poen, a imao je i 11 skokova i osam asistencija, čime je bio nezaustavljiva sila u napadu. Imao je i dobru pomoć Entonija Dejvisa (27 poena i 15 skokova), dok je na drugoj strani Kevin Durent bio prva "violina" FIniksa sa 31 poenom. Više se očekivalo od Bukera (21 poen, 11 skokova, 6/16 iz igre). Polufinalni mečevi međusezonskog turnira igraju se u četvrtak i petak, a finale je u nedelju.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)