Majstorija!

DANTE EGZUM OVIM POTEZOM ODUŠEVIO AMERIKANCE: Strašna asistencija bivšeg pleja Partizana! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Košarkaš Dalasa Dante Egzum izveo je fantastičan potez u ubedljivoj pobedi.

Izvor: Twitter/arenasport_tv/printscreen

Ekipa Dalasa ubedljivo pobedila je Jutu (147:97) u NBA ligi, Luka Dončić je blistao i razbijao rivale, ali Dante Egzum je ukrao šou najboljom asistencijom dana! Bivši košarkaš Partizana zablistao je sredinom druge četvrtine, kada je nakon osvojene lopte fantastično dodao saigraču za lake poene!

Reprezentativac Australije fantastično je pročitao akciju rivala, presekao je pas na sredini terena i zatim krenuo ka protivničkom košu. Morao je da se potrudi kako lopta ne bi izašla u aut, a zatim mu se otvorio ceo teren na kojem je mogao da izvede magiju. Pasom iza leđa pronašao je saigrača pod košem, a NBA liga je taj potez izabrala za najbolju asistenciju večeri u najjačoj ligi na svetu.

Inače, Dante Egzum je meč završio sa pet poena, šest skokova i sedam asistencija, a jedna od njih se posebno istakla. Pogledajte kako je to izgledalo:

I ovaj detalj bio je važan za ubedljivu pobedu, 12. u sezoni za Dalas Maverikse. Trenutno je tim iz Teksasa četvrtoplasirani na Zapadu, iza Minesote, Oklahome i Denvera, koji bi mogli da sustignu ako pobede na dve utakmice koje imaju manje od Nagetsa.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: