Povratak!

ZVEZDA "RATOVALA" SA SAVIĆEM, A PARTIZAN GA ZVAO! Bio najtalentovaniji u Evropi, sad se vratio u FMP!

Autor Dušan Ninković

Nekada jedan od najtalentovanijih igrača Evrope Vojislav Stojanović ponovo je u Srbiji.

Izvor: MN Press

Nekada jedan od najvećih talenata Crvene zvezde i srpske košarke Vojislav Stojanović (26) ponovo će košarku igrati u Beogradu! Tačnije u Železniku, pošto ga je FMP predstavio kao novo pojačanje za sezonu koja je u toku - iskusni bek vraća se u Srbiju nakon nekoliko sezona u italijanskoj košarci i čestih pisanja da je na meti Partizana!

Stojanović se podjednako dobro snalazi na pozicijama dva i tri, a prethodne sezone bio je među najboljim igračima svog kluba. Sezonu je proveo u ekipi Nardo, italijanskom drugoligašu, a sada je višegodišnja avantura po Italiji gotova - vreme je da se nekadašnji mladi reprezentativac Srbije i svojevremeno jedan od najtalentovanijih igrača Evrope ponovo dokazuje u rodnoj zemlji.

Podsećamo, svojevremeno je Stojanović dobio šansu u prvom timu Crvene zvezde kao najtalentovaniji igrač mlađih kategorija u klubu. Sa veoma kvalitetnom generacijom igrao je i finale Evroliginog turnira za juniore, ali su zatim nastali problemi - Crvena zvezda je optužila aktuelnog sportskog direktora Partizana Zorana Savića, tadašnjeg menadžera mladog košarkaša, da je ukrao igrača!

Pored Zorana Savića i njegovog rođenog brata na udaru Zvezde se u tada objavljenom saopštenju našao i Zoran Radović, nekadašnji igrač i kapiten crveno-belih. Radović je u tom trenutku bio jedan od direktora FIBA, a Crvena zvezda je tvrdila da je uticao na odlazak mladog košarkaša u Italiju. Crveno-beli su tražili ogromno obeštećenje prilikom rastanka, Orlandina je ponudila 10.000 evra, a na kraju je FIBa presudila da će srpski tim dobiti 29.000 jer je godinama razvijao talenat mladog košarkaša. Zbog čitavog slučaja tada se oglasio i Dragan Đilas, svojevremeno predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Zvanično, Crvena zvezda i Vojislav Stojanović rastali su se u leto 2015. godine, nakon što je on sezonu proveo u FMP-u na pozajmici. Usledili su nastupi za Orlandinu, Vanoli Kremonu, Fortitudo iz Bolonje, Mantovanu i Nardo, u drugoj ligi italijanske košarke. Sada će ponovo igrati u Železniku, za tim koji mu je na početku karijere dao prvu pravu šansu u seniorskoj konkurenciji.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: