UPOZNAJTE GA

SRBIN JE HIT U AMERICI, POREDE GA SA NOVICKIM! Hvale ga pred NBA draft, misle da može da bude iznenađenje! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kako igra Milan Momčilović, talentovani košarkaš srpskih korena.

Izvor: David Purdy / Getty images / Profimedia

Oko pola godine pre NBA drafta američki mediji uveliko pišu o srpskom plejmejkeru Nikoli Topiću iz Mege, ali ne samo o njemu. Pažnju je privukao Milan Momčilović (19, 203 cm) koji je trenutno na koledžu Ajova stejt. On je blistao tokom srednjoškolskih dana, da bi sada i na koledžu pokazao ozbiljan nivo košarke zbog koga ga ESPN vidi u samom vrhu liste igrača koji bi mogli da budu iznenađenja na draftu u junu!

Američki novinar Džeremi Vu, koji godinama prati mlade igrače uoči drafta, ističe da Momčilović verovatno nije očekivao da bude uopšte u priči za NBA draft. Podseća da je dobio poziv u U19 reprezentaciju SAD, i da nije prošao kroz poslednji filter, ali da je sada prosekom od 14,1 poena, uz šut za tri 45%, privukao pažnju.

"Čini se da je dovoljno spreman da ga timovi uzmu u obzir kao kandidata za draft 2024. godine", navodi se u tekstu ESPN-a i dodaje da je u pitanju ozbiljan šuter brzog izbačaja, kao i da poseduje dobru građu za NBA ligu.

Milan Momčilović
Izvor: YouTube/ Courtside Films

Navodi se i da ne poseduje dovoljnu brzinu i ekspozivnost, što ga ograničava, posebno u skoku i odbrani. Autor primećuje da bi to mogao da bude veliki problem za njega, posebno ako bude igrao na poziciji krilnog centra, koja mu najviše odgovara. Dodaje se i da Momčilović možda neće žuriti da se prijavi za draft, odnosno možda je koledž bolje mesto za njega da se izgradi kao šuter pre nego što bude potpuno spreman.

"S obzirom na stalnu potražnju za šuterima, jedna ili dve ozbiljne utakmice bi sigurno mogle da ga dovedu do tačke u kojoj ima smisla da se rano okrene profesionalnoj karijeri", ističe autor o jednom od kandidata za draft, pod uslovom da se odluči da na njega uopšte izađe na kraju godine.

tInače, igru Milana Momčilovića neki porede sa legendarnim Dirkom Novickim, a inače je rođen i odrastao je u Viskonsinu. Njegovi roditelji Nikola i Zorica Momčilović su se iz Srbije odselili krajem devedesetih, a inače ima brata Luku i sestru Maju.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)