LEPE REČI

OTERAO GA POSLE 6 MINUTA, PA GA NAHVALIO! Kakve reči NBA trenera o Petruševu: Ljudi, mnogo ste dobili!

Autor Milutin Vujičić

Filip Petrušev ostao u lepom sećanju treneru Majku Braunu iz Sakramenta.

Izvor: MN Press

Srpski košarkaš Filip Petrušev pokušao je posle dobre sezone sa Crvenom zvezdom da ode u NBA ligu, ali se nije dugo zadržao. Filadelfija ga je poslala u Kliperse, a oni u Sakramento, gde je posle samo tri minuta dobio "ispisnicu" i potpisao je za Olimpijakos u kome se nadaju da bi mogao da bude veliko pojačanje za Evroligu.

Ipak, iako se nije snašao u NBA ligi, njegov trener Majk Braun, koji ga je kratko vodio u Sakramentu, imao je samo reči hvale za srpskog košarkaša: "Nije bio dugo sa nama, ali mislim da ćete vi (navijači Olimpijakosa, prim. aut.) dobiti mladog igrača koji opet ima mnogo iskustva. Igrao je za reprezentaciju, pa mnogo važnih utakmica. Imao je i iskustvo sa više timova u NBA ligi, ima kvalitet, a mislim da će se dobro snaći u Olimpijakosu", rekao je Braun za grčki "SDNA".

Zanimljivo je da je iz Olimpijakosa u Sakramento ovog leta stigao bugarski košarkaš Saša Vezenkov, dok je sada u suprotnom smeru otišao Petrušev: "Uzbuđen sam i srećan zbog njega, ali i Olimpijakosa. Sarađivali smo oko Vezenkova, a sada će dobiti dobrog igrača iz našeg tima. Želim mu sve najbolje, kao i samom Olimpijakosu", dodao je on.

Podsetimo, Petrušev je odigrao jedan meč za Filadelfiju, pre nego što je trejdovan u Kliperse u kojima nije uspeo da istrči ni na parket. U dresu Sakramenta igrao je ukupno šest i po minuta i zabeležio je tri poena.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)