Košarka

KAKO JE NBA SENZACIJA POSTALA DEBAKL "LUDOG SRBINA" Dobro došao među NAJGORE u čitavoj ligi - jedna pobeda u 50 utakmica

Autor Mladen Šolak

Niko nije pretpostavljao da će početak NBA karijere Viktora Vembanjame ovako izgledati.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

San Antonio Spursi izgubili su prošle noći u meču protiv Čikago Bulsa (112:121) kod kuće, gde su u 10 mečeva ostvarili samo jednu pobedu. Bio je to čak 16. vezani neuspeh NBA velikana na čijoj klupi sedi Greg Popovič, koji voli za sebe da kaže da je "ludi Srbin" i koji je ove jeseni uveo u tim novu NBA senzaciju, Francuza Viktora Vembanjamu.

Međutim, prvi dani, nedelje i meseci visokog Francuza obeleži su nepreglednom serijom poraza, kakvu San Antonio nikad nije doživeo tokom prve 21 utakmice u sezoni. Pod vođstvom trenera koji je "mamuzama" doneo svih pet titula NBA prvaka, Vembanjama je i prošle noći postigao 21 poen, uz čak 20 skokova, ali ništa od toga nije bilo dovoljno da prekine veoma neprijatan niz.

Naravno, odavno se nagađa da San Antonio svesno žrtvuje i ovu sezonu da bi na NBA draftu opet birao prvi i odabrao neku novu košarkašku zvezdu koja bi sa Francuzem "oživela" franšizu. Međutim, teško je predvideti da je bio plan da San Antonio već 9. decembra bude na deprimirajućem začelju tabele Zapadne konferencije, sa skorom 3-18. Samo Detroit Pistonsi u čitavoj ligi imaju manje ostvarenih pobeda, uz skor 2-20. Tom tandemu nije odmakao ni Vašingon, koji ima učinak isti kao i San Antonio, 3-18. A neverovatno zvuči da tri tima zajedno imaju samo osam pobeda i čak 56 poraza!

San Antonio će šansu za prekid katastrofalnog niza imati u utorak u 2 ujutru prema vremenu u Srbiji, kada bude igrao u gostima protiv Hjuston Rokitsa, koji će ući u taj meč puni samopouzdanja, zato što su prošle noći u Denveru pobedili Nikolu Jokića i ekipu, aktuelne NBA šampione - uz bizarno ponašanje Dilona Bruksa.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: