Košarka

TESNO U MORAČI - DA JE UŠLA OVA TROJKA... Bivši centar Zvezde propustio da režira DRAMU na 29 sekundi pre kraja!

Autor Nikola Lalović

Da je Bojan Subotić pogodio ko zna kako bi se završio ovaj meč!

Izvor: MN Press

Drama na kraju u Morači! Tokom celog meča FMP je bio nadomak da stigne ekipu Budućnosti, ali na kraju je domaći tim preživeo i pobedio 82:76. Imao je u poslednjem minut na 78:74 sa 29 sekundi do kraja iskusni Bojan Subotić priliku da trojkom uvede meč u penal završnicu.

Budućnost je do pobede vodio trojac Džons-Rajt-Popović sa po 11 poena, 10 je imao Jan Makundu, 9 Vladimir Mihailović, a na drugoj strani Ugo Beson je imao 19 poena uz 8 skokova i 3 asistencije, a Bojan Subotiće je uz 1 poena imao 7 sklokova.

U drugom meču dana namučila se u Crnoj Gori Cedevita Olimpija koja je na kraju savladala fenjeraša Mornar 86:74. Na kraju je tek u poslednjih deset minuta meč prelomljen i tim iz Ljubljane je ostao u vrhu tabele. Karlo Matković je sa 24 poena, 7 skokova i 3 asistencije bio najbolji u pobedničkoj ekipi, a odličan ej bio i Džastin Kobs sa 16 poena i 5 asistencija. Jaka Blažič je sa 19 poena stigao i na deseto mesto večne liste strelaca u ABA ligi. Kod Mornara Veders je imao 16 poena, Dan Martin 11, a Vranješ 10.

Posle ovih mečeva Crvena zvezda i Igokea ostaju dva tima koja imaju po devet pobeda, Budućnost i Cedevita Oimpija su iza sa osam trijumfa, dok je Partizan na sedam pobeda. Naravno crveno i crno-beli svoje mečeve ovog kola ABA lige igraju u ponedeljak.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: