Neverovatno!

LEJKERSI OSVOJILI NOVAC, ALI GA NE NOSE KUĆI: Odmah udarac po džepu - izgubili su više od polovine!

Autor Dušan Ninković

Zbog ogromnih poreza u Kaliforniji, koja je jedna od najatraktivnijih država za život u SAD, košarkaši Los Anđeles Lejkersa "gube" više od polovine zarađene svote.

Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa osvojili su prvi NBA kup, a pobeda nad Indijanom u finalu donela je i ogroman novac svim igračima i ljudima u stručnom štabu slavne franšize. Po ranije napravljenom pravilniku svi igrači u Lejkersima i glavni trener Darvin Hem dobiće po 500.000 dolara, dok će igrači na dvosmernim ugovorima dobiti po 250.000, a pomoćnici trenera podeliće 375.000 dolara između sebe! Ipak...

Zakoni u Kaliforniji nisu baš sjajni za igrače koji nastupaju u tamošnjim klubovima! Nakon što se od ukupne sume odbije novac koji će igrači morati da plate za federalni porez, porez u Kaliforniji i pored na plate, ostaće im "tek" oko 231.000 dolara! Zvuči gotovo neverovatno, ali država će uzeti više od polovine novca igračima Los anđeles Lejkersa koji su osvojili prvi NBA trofej u sezoni.

To će sigurno uticati i na budžet koji Entoni Dejvis ima za predstojeće praznike! Jedan od najboljih centara NBA lige sitakao je da želi trofej u NBa kupu, ali i novčanu nagradu kako bi je potrošio na poklone za svoje najbliže. Ostaje pitanje da li će mu 231.000 dolara biti dovoljna da kupi poklone svojim voljenima ili će morati da pridoda deo od svoje godišnje plate - koja iznosi 62.000.000 dolara!

Istina, to je pre nego što se odbiju porezi. Od tog novca njemu pripada "samo" 24 miliona dolara, dok je čak 22,9 miliona namenjeno federalnom porezu koji mora da plati. Kada se na to dodaju i ostali troškovi, jasno je da Entoni Dejvis svake godine više novca uplati Americi za pored nego što mu ostane kada izmiri sve obaveze. 

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: