Košarka

IVANA UHVAĆENA SA NBA KOŠARKAŠEM! Bili su komšije, a onda je MORAO da se odseli - objavila mu poruku na Instagramu!

Autor Mladen Šolak

Lepa Hrvatica u društvu poznatog košarkaša. On je sada u njenom gradu samo "gost", iako je u njemu postao legenda. Evo i zašto je tako.

Izvor: Instagram/knolldoll

Hrvatski model Ivana Knol slikala se ove nedelje u Majami Biču, gradu u Floridi, na jednom događaju na kojem je prisustvovao i legendarni košarkaš Dvejn Vejd. U okviru "Art Bazel Majami Bič" nedelje, tokom koje se u tom gradu održava veliki, međunarodni sajam savremene umetnosti, Vejd je prisustvovao i jednom događaju u organizaciji Kartijea, francuskog konglomerata luksuzne robe. Tamo je bila i Ivana, koja inače živi u Americi i tako je nastala fotografija koju je rado podelila sa svojim pratiocima na Instagramu.

"Čestitam Dvejn Vejdu, tamo mi je drago da sam mogla da podržim tvoju umetnost juče", objavila je Hrvatica, koja je postala svetski poznata za vreme Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru pre godinu dana.

Dvejn Vejd je bio među poznatima koji su donirali svoje "Kartije" satove na veče, radi izložbe koja je bila organizovana na više nivoa, zajedno sa postavkom fotografija koje se mogu videti i na Ivaninim slikama.

Iako je Dvejn Vejd (41) bio i ostao legenda Majamija, u kojem i Ivana Knol stanuje, ona nije baza njegove porodice od kada je završio karijeru 2019. godine kao igrač Hita. Posle tri osvojene titule, priznanja za MVP-a finala 2006, a potom i kupovine dela akcija Jute Džez, Vejd se odselio sa Floride, jer je zaključio da njegova porodica tamo više ne bi bila prihvaćena i bezbedna.

 Razlog tome je usvajanje nekoliko zakona koji se tiču LGBTQ osoba, a sve nakon što je njegova ćerka Zaja, koja je rođena kao dečak Zajon, pre nekoliko godina javno istupila i rekla da je članica LGBT zajednice.

"Volim Majami, toliko je uradio za mene... Međutim, u poslednjih nekoliko godina, zakoni i politika postali su baš bitna tema i to je postala nesigurna tema. To je sve nesigurno za moju ćerku. Nesigurno je za sve klince, odrasle ili starije osobe u trans-zajednici. Kada je u pitanju sigurnost moje porodice, nisam mogao da se vratim tamo", priznao je Vejd.

On sada sa porodicom živi u Los Anđelesu. "Pre svega, otišao sam zbog mnogo razloga. U El-Eju sam i da bih podržao svoju suprugu. Jedan od razloga za takvu moju odluku je i činjenica da je to najbezbednija i najbolja zajednica za moju ćerku, Zaju. El-Ej je jedna od najbezbednijih i najboljih zajednica", rekao je Vejd.

Zaja je starija Vejdova ćerka, koja je 2020. godine javno istupila i rekla da se oseća kao trans-osoba. Roditelji su je podržali, a Vejd neretko šalje poruke podrške trans-zajednici u Floridi. "Za sve klince u Južnoj Floridi... Uvek ćemo javno istupati, govoriti o tome. Nastavićemo da podržavamo tu zajednicu, jer je ta zajednica tu za nas, sa nama. To je naša zajednica zbog naše ćerke, Zaje Vejd".

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: