Nezgodno

DOVELI SRBINA DA VODI NBA EKIPU, PA MU RASPRODAJU TIM: Teraju mu dve najveće zvezde, oni hoće da gube!

Autor Nikola Lalović

Darko Rajaković se našao u jako specifičnoj situaciji u Torontu.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Toronto je doveo Darka Rajakovića, dao mu nekoliko meseci da radi sa timom, a sada mu izgleda rasprodaju sastav. Reptorsi su trenutno na skoru od devet pobeda i 14 poraza, imaju četiri poraza zaredom i rešeno je u upravi da je vreme za rekonstrukciju tima. 

Sada se navodi da će prvi u ponudi za druge NBA timove biti krilni igrači Paskal Sjakam i OG Anunobi. Pogotovo je Torontu stao da dobije makar nešto za Sjakama koji je u poslednjoj godini ugovora. Anunobi sa druge strane ima opciju da produži saradnju sa Torontom za još godinu dana po ceni od 19.900.000 dolara, ali to skoro sigurno neće iskoristiti. 

Rajaković ima 44 godine, rođen je u Čačku, a nakon rada u mlađim kategorijama Borca i Crvene zvezde otišao je u Aemriku. Radio je kao trener u razvojnoj lig, a onda je bio asistent u Oklahomi, Finiksu i Memfisu pre nego što je dobio prvi samostalan posao.

Sada vodi tim u kome samo sedam igrača imaju zagarantovane ugovore za narednu godinu, a među njima su i neki kao što je Kristijan Koloko koji su na kraju klupe. Vrlo verovatno mu sledi rekonstrukcija, "tankovanje" i izgleda da će Toronto za narednu sezonu ipak pojuriti što boljeg pika na draftu. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: