Ovo se čekalo

ZBOGOM LIGI ŠAMPIONA - SPEKTAKL ZA KRAJ: Baharovi klinci i Pepovi drugopozivci, Marakana čeka da Zvezda konačno BLJESNE!

Autor Nikola Lalović

Crvena zvezda će staviti zavesu na ovu sezonu u Ligi šampiona, a protivnik ne može biti atraktivniji. Dolazi evropski šampion!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Crvena zvezda zatvara svoju sezonu u Ligi šampiona spektaklom. Na "Marakanu" taman posle postavljanja svetskog rekorda od strane crveno-belih dolazi ekipa Mančester sitija, aktuelnih prvaka Evrope. Ono što svakako ne valja je to što ovaj meč nema nikakav rezultatski značaj pošto je Crvena zvezda zakucana za dno tabele.

Sa samo jednim bodom iz prvih pet mečeva i posle poraza od Jang Bojsa u prethodnoj utakmici u Bernu nema Zvezda šanse da se bori ni za treće mesto u grupi, ali će svakako želeti puleni Baraka Bahara da se oproste od elite na najbolji mogući način.

Mančester siti dolazi rasterećen posle totalne dominacije grupom i pet pobeda iz prvih pet mečeva, ali mašinerija Pepa Gvardiole sigurno neće posustati. 

KAD, GDE, KAKO DA GLEDAM?

Izvor: Ronny HARTMANN / AFP / Profimedia

Meč je na programu od 18:45 na stadionu "Rajko Mitić", a prenos će biti realizovan kako na kanalima "RTS-a" tako i na "Areni sport". Naravno, moći ćete da pratite i tekstualni prenos uz MONDO, sa javljanjima sa lica mesta.

KAKVU ZVEZDU OČEKUJEMO?

Izvor: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

Pre svega borbenu! Iako meč nema rezultatski značaj mnogo bi značio ovom timu makar bod iz duela sa najboljim evropskim timom pred kraj polusezone i "večiti derbi" koji je na programu 20. decembra.

Iako je vrlo teško prognozirati sastave Baraka Bahara koji ne prestaje da eksperimentiše za ovaj meč se očekuje Uroš Spajić u zadnjoj liniji, Kosta Nedeljković i Vladimir Lučić po bokovima, kao i povratak Gelora Kange u tim. Takođe se očekuje da se od prvog minuta u sastavu nađe i mladi Jovan Mijatović, pa bi to trebalo da izgleda ovako: Glazer - Spajić, Dragović, Điga - Nedeljković, Kanga, Mijailović, Hvang, Lučić - Bukari, Mijatović.

A SITI? BEZ HOLANDA!

Izvor: Paul Marriott / imago sportfotodienst / Profimedia

Mančester siti je došao u Beograd dosta oslabljen jer su neki igrači povređeni, a neke Pep Gvardiola čuva za bitnije mečeve. Već dugo od samog početka sezone je povređen Kevin De Brujne, a nedavno se povredio i jedan od najboljih napadača današnjice Erling Holand. Osim njih u Beograd nije doputovao ni prvi golman ekipe Ederson kao ni mladi Belgijanac Žeremi Doku.

To može da bude i dobro i loše za Crvenu zvezdu. S obzirom na česte rotacije Pepa Gvardiole igrači sa manjom minutažom se grčevito bore za svoje mesto u timu i želeće da se dokažu svom šefu u Beogradu. Naravno, teško je nadoknaditi kvalitete ovih igrača, mada ako recimo u špicu krene Hulijan Alvarez, teško da je to neka olakšavajuća okolnost za odbranu crveno-belih.

A TRIBINE?

Izvor: MN Press

Videćemo! Na domaćim mečevima Crvena zvezda je ostala na jako malom broju navijača, pošto igre tima od dolaska Baraka Bahara nisu ubedile publiku da dođe na stadion. Vreme će biti hladno, utakmica bez rezultatskog značaja, ali ipak ne dolazi svaki dan prvak Evrope u Beograd. Zato se ipak očekuju dobro popunjene tribine, mada teško da će stadion biti dupke pun.

(MONDO)

BONUS VIDEO: