TO JE TO

FMP DOVEO NOVOG TRENERA: Stevan je NAJMLAĐI stručnjak u ABA ligi

Autor Nemanja Stanojčić

Stevan Mijović novi je trener FMP-a.

Izvor: MN Press

Stevan Mijović (30) novi je trener FMP-a. Posle ostavke koju je podneo Nenad Stefanović klub iz Železnika rešio je pitanje šefa struke i angažovao mladog i talentovanog stručnjaka koji će voditi ekipu u nastavku sezone. Biće ovo za njega prva prilika da vodi tim u ABA ligi i to sa samo 30 godina.

Potvrdio je to i klub. "Trenersku karijeru započeo je u mlađim selekcijama Crvene zvezde, posle čega je bio uspešan i kao trener juniora Dinamika. U seniorskoj košarci vodio je Kolubaru i obezbedio opstanak u KLS, pa je usledila selidba u Radnički iz Kragujevca. Sa klubom je zabeležio osam pobeda u 12 mečeva i nalazio se na deobi četvrtog mesta na tabeli. Dobro došao", navodi se u saopštenju "pantera".

Posle 11 odigranih utakmica u regionalnom šampionatu FMP se nalazi na 12. mestu na tabeli i ima skor 3-8. U narednom periodu igraće protiv timova koji su direktni rivali u borbi za opstanak. Slede dueli sa Zadrom, Mornarom i Krkom do kraja 2023. godine, a 2024. godinu kreću duelima sa Cibonom, Megom, Crvenom zvezdom, Splitom... Interesantno je da će Mijović biti i najmlađi trener u ABA ligi i to za samo godinu dana, pošto je Dino Repeša, novi šef struke Cibone, rođen 1992. godine

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: