Košarka

GLAVA MI JE UCENJENA, NA INTERPOLOVOJ SAM LISTI! NBA košarkaš otvorio dušu: "Gde god da krenem, moram da javim FBI"

Autor Nemanja Stanojčić

Enes Katner tvrdi da mu je glava ucenjena i da se nalazi na Interpolovoj listi.

Izvor: Profimedia

Enes Kanter (31), poznati turski košarkaš tvrdi da mu je glava ucenjena, da se nalazi na Interpolovoj listi i da zbog svega toga ne može da se bavi košarkom i da igra u NBA. Već duže vreme nije bio na parketu i sumnja da će zaigrati u skorije vreme. To je, između ostalog, ispričao u intervjuu za specijalizovani košarkaš "BasketNews".

Potvrdio je da mu je glava i dalje ucenjena na 500.000 dolara. "To je tačno. Kada se borite protiv diktatora, uradiće sve da vas ućutkaju. Staviti ucenu na glavu američkog državljanina je nestvarno i to pokazuje kakav je karakter predsednika Erdogana", rekao je Kanter.

Objasnio je kako to utiče na njegov život. "U ovom momentu mogu da putujem u samo 29 zemalja na svetu. Moje ime je na listi Interpola .Gde god da idem moram da obavestim FBI, ali sam svestan da sloboda dolazi sa posledicama i ne žalim zbog toga."

Upitan je i da li misli da će ponovo igrati košarku. "Teško je, jer NBA sarađuje sa Kinom, kontoroliše ih kineska komunistička partija. Zbog toga smatram da je nemoguće da zaigram u NBA", zaključio je Kanter.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: