Strašno!

SLAVNI NBA KOŠARKAŠ HITNO OPERISAN! Legendarni as Lejkersa pao na koncertu - odmah prebačen u bolnicu!

Autor Dušan Ninković

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Karim Abdul-Džabar polomio kuk na koncertu.

Izvor: RONALD MARTINEZ / Getty images / Profimedia

Legendarni američki košarkaš Karim Abdul-Džabar, jedan od najboljih igrača u istoriji NBA, hitno je primljen u bolnicu i zatim operisan zbog preloma kuka! Proslavljeni košarkaš hospitalizovan je u petak, nakon što je pao na koncertu u Los Anđelesu, gde je i zadobio povredu.

Na zvaničnom Tviter profilu slavnog košarkaša u subotu pojavila se kratka objava njegove dugogodišnje poslovne partnerke Debore Morales. "Prethodne noći dok je bio na koncertu Karim je slučajno pao i polomio kuk. On će danas biti operisan. Svi smo duboko zahvalni za svu podršku ka Karimu, posebno od vatrogasne službe Los Anđelesa koja je pomogla Karimu na licu mesta, ali i medicinskom timu, lekarima u bolnici UCLA koji sada brinu o njemu", napisala je Debora.

Podsećamo, Karim Abdul-Džabar jedna je od ikona profesionalne košarke u SAD. Prvih šest godina karijere proveo je u dresu Milvokija, a zatim čak 14 godina nosio dres Lejkersa u kojima je i ostvario najveće uspehe u karijeri. Karim je šest puta bio NBA šampiona - jednom sa timom iz Viskonsina, a zatim čak pet puta u dresu najslavnije košarkaške franšize u SAD.

Tokom igračkih dana Karim Abdul-Džabar je dva puta bio MVP finala NBA lige, šest puta MVP ligaškog dela takmičenja, 19 puta učesnik Ol-star meča, 10 puta član najbolje petorke u ligi... Njegov dres sa brojem 33 povukli su iz upotrebe i Milvoki Baksi i Los Anđeles Lejkersi, a Karim je nakon igračke kao pomoćni trener doneo timu iz Kalifornije još dve NBA titule!

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: