AUUU

MAHAO PIŠTOLJEM, IZIGRAVAO MAFIJAŠA, PA DONEO POBEDU UZ ZVUK SIRENE! Posle 8 meseci se vratio i pokazao zašto je ZVEZDA!

Autor Nemanja Stanojčić

Dža Morant vratio se posle osam meseci i doneo je trijumf Grizlisima u poslednjim sekundama.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Dža Morant (24) ima ogroman košarkaški potencijal, ali i velike probleme sa glavom i ponašanjem. U kratkom vremenskom razmaku dva puta je vitlao pištoljem, izigravao mafijaša, pa je dobio suspenziju u NBA ligi. Skoro punih osam meseci kasnije vratio se na parket i doneo pobedu Memfisu uz zvuk sirene!

Bez njega Grizlisi su bili bliži dnu nego plej-ofu, sa njim se sve menja. Videlo se to protiv Nju Orleansa (15:113). Ostalo je oko osam sekundi do kraja meča. Morant je uzeo loptu, zaleteo se na prodor, izbegao blokadu i uspeo da pogodi, u tom momentu se čula i sirena za veliko slavlje njega i celog tima.

Svi su zajedno uživali u uspehu. "Ja sam kao pas, radim sve, nisam igrao osam meseci, imao sam vremena da naučim dosta stvari o sebi. Košarka je moj život, ima terapeutski značaj za mene i uživam", rekao je Morant posle meča u kom je ubacio 34 poena, uz 8 asistencija i 6 skokova.

Objasnio je šta se dogodilo u poslednjem napadu. "Nisam hteo da trener zove tajm-aut, to sam mu rekao, da želim da zovem tu akciju, nisu mi dali da idem na niski post, verovali su u mene, morao sam da završim akciju."

Ogromnu zahvalnost duguje saigračima. "Ovo su moja braća, radimo zajedno, provodimo dosta vremena zajedno, mnogo mi znači njihova podrška. Pokazali su koliko veruju u mene i koliko su uzbuđeni što sam se vratio", zaključio je Morant i usput čestitao rođendan svojoj majci.

Poslednji meč u dresu Grizlisa Morant je odigrao u plej-of seriji protiv Lejkersa prošle sezone i to 29. aprila. Oko dve nedelje kasnije pojavio se snimak na društvenim mrežama gde je vitlao pištoljem. Usledila je istraga NBA lige i doneta je odluka o suspenziji na čak 25 utakmica. Imao je obavezu da ide i kod psihologa, sve to je prošao i posle osam meseci pokazao je svima zašto je smatran za superstara. Memfis je trenutno pretposlednji na Zapadu sa skorom 7-19, ali se povratkom Moranta stvari menjaju...

REZULTATI:

Nju Orleans - Memfis 113:115
Milvoki - San Antonio 132:119
Golden Stejt - Boston 132:126*
Portland - Finiks 109:104
*posle produžetka

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: