Košarka

BRANKO LAZIĆ - ZVEZDINA LEGENDA NA OBE STRANE TERENA! Crveno-beli "ministar odbrane" piše istoriju i u napadu

Autor Mladen Šolak

Branko Lazić ušao u istoriju regionalne košarke prema još jednom kriterijumu.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Kapiten Crvene zvezde Meridianbet Branko Lazić ušao je u istoriju ABA lige kao deseti najbolji trojkaš u njenoj istoriji. Sa 301 ubačenom trojkom, on sada deli 10. mesto na "večnoj listi" sa bivšim košarkašem Partizana i dugogodišnjim krilom Cedevita Olimpije, Edom Murićem. Ispred njih je legendarni kapiten Cibone Marin Rozić sa 318, a očekivano je da Lazić ove sezone prestigne i Nebojšu Joksimovića (323), Marina Baždarića (324)...

Pedantni košarkaški statističar Miroslav Nađ objavio je spisak najboljih trojkaša ABA lige, na čijem je čelu kapiten Budućnosti Suad Šehović (36), sa čak 406 trojki. Lazić je jedan od najdugovečnijih igrača u regionalnoj ligi, koju je osvajao šest puta, a dva puta je bio proglašavan za najboljeg defanzivca. Ipak, ovog puta za njega stiže i ofanzivno priznanje.

Lazić je u maju ove godine ispisao istoriju ABA lige i zbog toga što je odigrao rekordnu 378. utakmicu u crveno-belom dresu i postao igrač sa najviše nastupa u regionalnom takmičenju. Ispod njega tada je ostao Marin Rozić sa 377 nastupa. S obzirom na to da je Lazić i dalje važan faktor crveno-belih, što se posebno videlo ove jeseni dok je bio odsutan zbog preloma rebra, sigurno je da će i dalje obarati rekorde i podizati letvicu. Najverniji Zvezdin "vojnik" u januaru će napuniti 35 godina.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: