Košarka

NEJPIR? TAKO NEŠTO NISAM VIDEO 10 GODINA! Nedović progovorio o Šabazu: Trpeli smo ga, sad nam je lakše!

Autor Nikola Lalović

Nemanja Nedović je bez dlake na jeziku pričao o Šabazu Nejpiru i njegovom angažmanu u Crvenoj zvezdi, kao i o trenutnoj situaciji u klubu.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Crvena zvezda je održala tradicionalni novogodišnji koktel na kome su prisutni mediji mogli da razgovaraju sa košarkašima, a Nemanja Nedović je u razgovoru pomenuo i nedavnu situaciju sa Šabazom Nejpirom. Američki plejmejker koji je došao da bude lider tima na kraju je odbio da igra na jednom meču, a onda između dve utakmice rešio da se vrati u Olimpiju iz Milana. Posle svega, ekipa je prema Nedovićevim rečima relaksiranija sada kada ga nea,

"Za deset godina karijere nisam video da je neko nekoga trpeo i podržavao, ne mislim samo na klub, kao što smo mi podržavali Šabaza. Mi smo mnogo energije trošili na to, umesto na neke bitne stvari i sada kada je otišao mislim da možemo da se fokusiramo na ono što je nama potrebno i sigurno da će nam to olakšati stvari", rekao je Nedović okupljenim medijima, a prenosi "Sportal".

Ove sezone je Crvena zvezda već na dvocifrenom broju poraza u Evroligi, a to je moglo biti mnogo drugačije. Ipak posle pobede nad Makabijem moglo bi sve da krene na bolje.

"Sve utakmice smo izgubili sa pet ili manje poena razlike. U tom trenutku kada se izgubi utakmica to nije najsjajnije, isprazniš se emotivno i fizički, ali onda razmisliš i vidiš da fali to nešto malo što će nam doneti više pobeda na strani. Dobili smo sad Makabi, nadam se da će to biti prekretnica da nastavimo da pobeđujemo u gostima, jer da bi napravio uspeh u Evroligi jako je bitno pobeđivati na strani. Mislim da smo se sada regrupisali i zbližili otkad je Šabaz otišao i mislim da će nam to mnogo pomoći u daljem radu", rekao je on.

Osvrnuo se i na rad sa novim trenerom Janisom Sferopulosom koji je tokom sezone zamenio Duška Ivanovića na klupi crveno-belih.  "Janis je sjajan čovek pre svega, o trenerskim kvalitetima neću ni da pričam. Sjajan čovek sa kojim može da se razgovara i dogovara. Zbog njega želim da napravimo uspeh i da mu vratimo na najbolji mogući način za ovo poverenje", završio je Nedović. 

(MONDO, Sportal, N.L.)

BONUS VIDEO: