Košarka

SVE JE GOTOVO- RADONJIĆ JE NOVA TRENERSKA BOMBA U ISTANBULU: Preuzeo tim sa evropskom titulom!

Autor Nikola Lalović

Dejan Radonjić je i zvanično postao trener Bahčešehira.

Izvor: Mike Kireev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sve je već danima bilo spremno da Dejan Radonjić i zvanično ode u Istanbul! Bahčešehir je otpustio dosadašnjeg šefa struke Sinana Altaja i vrlo brzo posle toga ozvaničio je saradnja sa najuspešnijim trenerom Crvene zvezde u istoriji. 

Crnogorski stručnjak je bez angažmana od februara ove godine kada je dobio otkaz u Panatinaikosu. Pre toga je vodio Budućnost, Crvenu zvezdu i Bajern Minhen, a sada će se vratiti na scenu kao prvi trener Bahčešehira. Tu ga čeka sastav sa iskusnim kanadskim bekom Filipom Skrabom, nekadašnjim krilnim igračem Limoža, Bilbaa, Unikahe i Turk Telekoma Akselom Buteljom, bivšim košarkašem Fenera, Efesa, Bešiktaša i brojnih turskih klubova Džanom Maksimom Mutafom, kao i sa Tajlerom Kavanom, krinim centrom sa evroligaškim i NBA iskustvom. 

Ovaj istanbulski klub je zapravo deo Bahčešehir koledža, a prvi put je 2018. zaigrao u prvoj ligi. Već naredne sezone je nastupao u FIBA kupu Evrope, koji su osvojili 2022. godine. Neki od poznatih igrača koji su nastupali za Bahčešehir su Jaka Blažič, Kino Kolom, Lengston Hol, Ismet Akpinar, Emir Preldžiž, Tarik Blek i Sem Deker.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: