ANALIZA

PRESEK SEZONE U ABA LIGI! Čuveni Hrvat se javio - evo šta misli o Zvezdi i Partizanu i ko ga je IZNENADIO!

Autor Nemanja Stanojčić

Aco Petrović analizirao je dešavanja u ABA ligi.

Izvor: MN Press

Polusezona u ABA ligi je završena, odigrano je prvih 13 kola, još toliko je ostalo. Na prvom mestu je Crvena zvezda Meridianbet sa skorom 12-1, prate je Cedevita Olimpija (9-3), dok Partizan i Igokea imaju identičan skor (po 9-4). Analizu trenutnog stanja i dešavanja u regionu izneo je Aco Petrović.

Čuveni košarkaš i trener oglasio se na društvenim mrežama i pričao upravo o svemu do sada viđenom. "Kratki rezime prvog dela ABA lige. Zvezda sigurno grabi prema 'jedinici', Mornar je usamljen na začelju sa malim šansama za spas. Budućnost i FMP se resetuju, Igokea posle 9-4 otpušta igrače. Spektakl u Zadru, te prelazak Nikole Topića sa regionalne na evroligašku scenu", poručio je Petrović i potom se složio sa komentarom da je Cibona za sada iznad, a Split ispod očekivanja.

Gledajući tabelu tim Janisa Sferopuloas je na putu da obezbedi prvu poziciju i prednost domaćeg terena u plej-ofu. Partizan je neprijatno iznenadio svoje navijače sa četiri regionalna poraza, poslednji je bio u Zadru i to bi moglo da košta ekipu Željka Obradovića u borbi za prvu poziciju. Mornar je ubedljivo poslednji (1-12) i u Baru menjaju igrače kao na traci. Mega je sa Topićem bila jedno od najprijatnijih iznenađenja u sezoni, ali posle povratka Nikole u Zvezdu mnogi predviđaju i njihov pad.

Već za vikend sledi novo kolo ABA lige, Zvezda dočekuje Igokeu, Partizan gostuje Mornaru, Mega igra kod kuće protiv Cedevita Olimpije, FMP gostuje u Novom Mestu, a Borac Ciboni u Zagrebu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: