Lepo...

OGLASIO SE JOKIĆ: "ON JE PROBLEM U OVOJ LIGI!" Avramović ga mučio na Mundobasketu, a Denveru zatrpao koš!

Autor Dušan Ninković

Nikola Jokić pohvalno govorio o najboljem igraču protivničke ekipe.

Izvor: Twitter/NBA/printscreen

Košarkaši Denvera upisali su veoma ubedljiv poraz na svom parketu protiv Oklahome (119:93), a srpski centar Nikola Jokić odigrao je meč ispod renomea. Ni njegovi saigrači nisu bili preterano dobri na ovom meču, pa se najbolji igrač Oklahome Šaj Gildžes-Aleksander rastrčao po Koloradu, ubacio im 40 poena i odneo pobedu.

Takav nastup kanadskog košarkaša impresionirao je Nikolu Jokića, koji je na konferenciji posle meča govorio o učinku prve zvezde protivničkog tima. Ono što je rekao svideće se navijačima Oklahome - nije štedeo komplimente na račun njihovog najboljeg igrača i jedne od nadolazećih zvezda u ligi.

"On je specijalan igrač, ne samo ove godine. Prethodne sezone ili možda prethodne dve sezone on ima veoma dobre brojke. On je problem u ovoj ligi! Dobra stvar kod njega je što želi da pobeđuje. On ne misli samo o brojkama već želi da pobeđuje i to je najbolja stvar", rekao je dvostruki MVP ligaškog dela NBA lige. Poslušajte njegovu izjavu:

Tokom tekuće sezone u NBA kanadski košarkaš odigrao je 29 mečeva i ima impresivnu statistiku - prosečno beleži čak 31,4 poena, 6,3 asistencije i 5,7 skokova! Protiv Denvera je postigao 40 poena, a to mu čak i nije rekord sezone jer je dva puta brojao do 43. Njega je 2018. godine na draftu uzeo Šarlot, ali je odmah trejdovan u Kliperse, gde se zadržao samo jednu sezonu. Nekadašnji 11. pik sa drafta pronašao se u Oklahomi, čiji je najbolji igrač u ovom trenutku.

Prethodnog leta imao je obaveze i u nacionalnom timu Kanade. Stigao je do polufinala Mundobasketa čija je završnica bila na Filipinima, ali je tamo zaustavljen. Navijači u Srbiji i danas pamte kako ga je čuvao Aleksa Avramović, na meču koji je Srbija pobedila pre nego što se domogla srebrne medalje na Svetskom prvenstvu.

(MONDO/D.N.)

BONUS VIDEO: