STRAŠNO

OVAKVO ZAKUCAVANJE NIKAD NISTE VIDELI: Senzacija od 224 centimetra, pogledajte koliko je poleteo Vembi! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte majstorski potez Viktora Vembanjame koji je obeležio prethodnu noć u NBA ligi.

Izvor: YouTube/Chaz NBA/Screenshot

San Antonio je prethodne noći protiv Bostona doživeo 27. poraz u 32 utakmice ove sezone, zbog čega ostaju najgori tim Zapada i ukupno drugi najgori tim lige, ali makar mogu da kažu da u svojim redovima imaju najtalentovanijeg igrača današnjice.Viktor Vembanjama je stigao ovog leta u Spurse kao prvi pik na draftu i za sada je to priznanje opravdao, pa iako je potrebno još neko vreme da svoju igru "prevede" na stil NBA, dešavaju se potezi kao protiv Seltiksa koji sve ostavljaju bez daha. Prosto, trenutno niko drugi nije u stanju da ih izvede!

Šta je uradio neverovatni Francuz? Početkom drugog poluvremena je maestralno zakucao u kontri i to tako što se skoro odrazio sa mesta odakle se izvode slobodna bacanja, a čini se da je mogao i odatle - pošto je sve delovalo vrlo lagano, kao kada bi se odrasli igrali protiv dece. Pogledajte kako je to izgledalo:


Vembanjama je inače visok 224 centimetra i raspon ruku mu je 240 centimetara, dok je prosto neverovatno i koliko je spretan sa loptom. To mu omogućava da igra na način na kakav do sada nismo videli u NBA ligi, a mnogi veruju da kada bi još malo samo "očvrsnuo" da bi postao nezaustavljiv, pošto u napadačkom arsenalu poseduje bukvalno sve - pa čak i odličan šut za tri poena koji se teško brani.

Tako je prethodne noći postigao 21 poen uz sedam skokova i tri asistencije, međutim njegovi Spursi su i dalje preslaba ekipa, tako da ih je Boston pobedio 134:101. Nisu im dali ni šansu...

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)