Košarka

ŠOK - JOKIĆ NIJE NI U TOP 5 KOŠARKAŠA! Stigli glasovi, kako su pronašli ovu PETORICU boljih od njega?!

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jokić dobio je 1,6 miliona glasova na prvom preseku za NBA Ol-star. I iznenađenje je da nije ni u Top 5.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić dobio je 1,636,041 glasova za prestojeći NBA Ol-star i za mnoge je iznenađenje to da su petorica košarkaša ispred njega prema broju glasova. Na Zapadu samo su Lebron Džejms (oko dva miliona) i Kevin Durent (oko 1,8 miliona). Ukupno gledano, više glasova od Srbina imaju još Janis Adetokumbo (2,1 milion), Džoel Embid (1,8) i Džejson Tejtum (1,7 miliona).

Dakle, Jokić je ukupno šesti po broju glasova. Nikola je po tim brojkama ispred Luke Dončića (1,452,733), Stefa Karija (1,394,980), Tajrisa Halibartona (1,380,795). Manje od milion glasova imaju Entoni Dejvis, Kavaj Lenard, Viktor Vembanjama, Čet Holmgren, Šej Gildžus-Aleksander, Džejms Harden, Dža Morent, Džimi Batler, Bem Adebajo, Demijen Lilard, Trej Jang...

Nije tajna da Jokića ne zanima previše Ol-star i takve stvari. Ponavlja to i svake godine, ne krije da bi više voleo da odmara u tom periodu, ali navijači žele da ga vide u društvu najboljih. Ove godine igraće se u Indijanapolisu i za razliku od prethodnih sezona, ovog puta vraća se stari format i igraće Zapad protiv Istoka.

Šta Jokić zaista želi? Otkrio je to on sam. "Kada završim karijeru, voleo bih da me niko ne poznaje, voleo bih da me moja deca pamte kao oca, ne kao košarkaša. Neću imati telefon, to mi je veliki cilj, da živim u trenutku, kao normalna osoba, da idem da pijem sa prijateljima, da jašem konje, da se igram sa decom. Ako izađeš napolje, baciš nešto pored kante, a ne u kantu, od toga bi se napravila velika stvar. Kad odeš u restoran, ljudi izvade telefone, snmaju, to nije lepo, moram tako da se izrazim", poručio je Jokić.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: