Košarka

KOŠARKAŠA PARTIZANA NAPALI POSLE ZVEZDE ZBOG IZJAVE! Odgovorom ostavio kritičare bez teksta: "Osmehujem se, evo i zašto"

Autor Mladen Šolak

Pi-Džej Doužer objasnio je svoje reči, izrečene u Štark areni posle derbija.

Izvor: MN Press

Košarkaš Partizana Pi-Džej Doužer napustio je Štark arenu posle poraza Partizana od Zvezde nakon što je priznao da je oduševljen ambijentom "večitog derbija" i pred Zvezdinim navijačima. Kroz blagi osmeh on je rekao da je uživao u ambijentu i spektaklu, a među navijačima crno-belih bilo je i onih koji su ga kritikovali zbog te izjave. Nekadašnji saigrač Nikole Jokića odgovorio je na Instagramu navijaču koji mu je napisao između ostalog: "Samo nemoj da se smeješ nakon što nas pobede".

"Osmehujem se jer sam blagosloven. Izvinjavam se ako se osećate razočarano. Trudimo se najbolje što možemo, iako ponekad ne uspevamo, ali svaki put dajemo sve od sebe za ime kluba koje nosimo na dresu", napisao je smireno Amerikanac, a ta poruka imala je snažan odjek.

Doužer je još jednom podsetio da je van vatrenih navijačkih strasti ovo ipak samo sport, a on njemu očigledno veoma prija što ga igra u Beogradu, gde je vatreno na derbijima kada su oba tima domaćini. Pogledajte kako je bilo u četvrtak uveče, u Štark areni krcatoj navijačima Zvezde.

Bivši NBA košarkaš i nekadašnji igrač Denvera rekao je nakon utakmice ovo: "Uživao sam u atmosferi, bilo je zabavno, voleli bismo da je ishod drugačiji, ali je ambijent sjajan, lepo iskustvo za mene, vrhunac rivalstva dva kluba." On je od dolaska među crno-bele jedan od najvažnijih igrača tima Željka Obradovića i to dokazuje i u Evroligi, u kojoj prosečno postiže devet poena uz 3,1 asistenciju i u ABA ligi, u kojoj postiže po 8,7 poena po utakmici.

On je pre dolaska u klub iz Humske igrao u NBA ligi od 2017. godine za Oklahomu, Boston, Denver i Sakramento Kingse. U najjačoj ligi na svetu ukupno je nastupio 121 put, od čega 97 puta kraj Nikole Jokića u Denveru, od 2019. do 2022. godine.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: