BRAVO, MALI!

JOVIĆ ZA 90 SEKUNDI POKAZAO - MESTO MI JE U NBA: Srbin sve radio na parketu i ODUŠEVIO trenera! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Više nego dobra partija mladog Nikole Jovića koji dokazuje treneru Eriku Spolstri da zaslužuje još veću minutažu.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Mladi srpski košarkaš Nikola Jović strpljivo je čekao šansu u Majamiju i na kraju ju je dočekao. Jović je treću utakmicu zaredom bio starter u dresu Majamija i prethodne noći odigrao je vrlo kvalitetno u pobedi nad Hjustonom (120:113), ostavljajući dobar utisak na obe strane parketa.

Statistika kaže da je Jović za dvadesetak minuta upisao šest poena (uz ne tako dobre procente šuta - 2/9), ali je sve vreme davao potrebnu energiju Majamiju i "izgarao je" za svaku loptu. Tako je sakupio osam skokova (od čega tri ofanzivna), upisao je još šest asistencija, dve blokade i dve ukradene lopte, dok je sasvim normalno i što je imao dve izgubljene. Dakle, bila je to jedna ol-aranund partija za mladog Srbina koji polako ali sigurno krči svoj put u NBA ligi.


Njegova partija se možda najbolje upisuje u ovih 90 sekundi u trećoj deonici kada je uspeo da upiše troju, dve asistencije, skok i dve ukradene, uz dobro odigranu odbranu. Nema sumnje da je tog trenutka Erik Spolstra trljao ruke:

Osim njega, Majami je predvodio Tajler Hirou sa 28 poena, Bem Adebajo je dodao 22, a Kevin Lav još 15, dok je na drugoj strani prva "violina" bio Fred Vanvlit sa 32 poena. Alperen Šengun je još jednom odigrao izvrsno i dodao je 22 poena i 11 skokova u porazu svog tima.

Prethodne noći niko više od srpskih igrača nije izlazio na parket, pa Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski nisu dobili priliku u pobedi svoje Oklahome protiv Vašingtona (136:128).

NBA REZULTATI

Šarlot - Čikago 112:119
Indijana - Boston 133:131
Vašington - Oklahoma 128:136
Majami - Hjuston 120:113
Milvoki - Juta 116:132
L.A. Klipers - Finiks 138:111

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)