Zasluženo

SRBIJA ODLUČILA - BOGDAN ISPRED JOKIĆA: Kapiten "orlova" najbolji za 2023, srebro iz Manile vrednije od NBA prstena!

Autor Nikola Lalović

Bogdan Bogdanović je i zvanično proglašen za najboljeg košarkaša Srbije za 2023. godinu.

Izvor: Kin-Wai YUEN / Sipa Press / Profimedia

Najbolji košarkaš Srbije za 2023. godinu je Bogdan Bogdanović! Kapiten reprezentacije Srbije je po izboru košarkaških novinara i košarkaških stručnjaka dobio više glasova od aktuelnog šampiona NBA lige i ujedno najboljeg igrača Denver Nagetsa Nikole Jokića. Bogdanović je u godini u kojoj je Srbija proslavila 100 godina košarke poneo ovo laskavo priznanje, treći put u karijeri pošto je to bio 2017. i 2019. godine.

Bogdanović je sa 27 glasova bio ubedljivo najbolji ispred Nikole Jokića sa 10 glasova, dok su glasove dobili i Aleksa Avramović i Boriša Simanić. 

"Hvala svima koji su glasali za mene, ja nažalost nisam tu sa nama pa će moja sestra primiti nagradu. Ogromna je čast dobiti nagradu, mi se vidimo i sledeće godine", poručio je Bogdanović iz Atlante.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Aleksandra Crvendakić. Ona je sa 24 glasa uzela ubedljivu pobedu ispred prošlogodišnje pobednice Tine Krajišnik sa osam glasova, Ivon Anderson sa šest, Jovane Nogić sa četiri i Ivane Race sa dva glasa. 

"Zahvalila bih se svima koji su glasali za mene i mojim saigračicama i trenerima koji me guraju da budem sve bolja i bolja sve ove godine. Svojim najbližima koji su mi pružili puno podrške i nadam se da ćemo imati puno razloga za slavlje posle Olimpijskih igara", rekla je pobednica. 

Dodeljene su i specijalne nagrade Košarkaškog saveza Srbije, a to su za ovu godinu selekcije 3x3 basketaša koji su svetski i evropski prvaci, a takođe i juniorska reprezentacija Srbije koja je u NIšu osvojila zlatnu evropsku medalju. Takođe, specijalnu nagradu je dobio i doktor reprezentacije Dragan Radovanović čija je brza reakcija praktično spasila život Simaniću.

"Iza nas je ostala velika godina velikog jubileja povodom koga smo napravili veliki broj akcija. Naše sjajne košarkašice su i posle smene generacije bile pete na Evropskom prvenstvu u Ljubljani i tako pokazale da su i dalje u samom vrhu. Juniori su napravili ogroman uspeh i osvojili zlato na Evropskom prvenstvu u Nišu, što je meni najdraža medalja. Seniori su doneli srebro iz Manile sa Svetskog prvenstva i još jednom su ispisali istoriju! O uspesima 3x3 reprezentacije ne znam više ne znam šta da kažem, ponovo su osvojili i Svetsko i Evropsko prvenstvo", rekao je Predrag Danilović na koktelu KSS.

"Iako je teška grupa u februraru na kvalifikacijama za Olimpijske igre nadam se da će se naše devojke u teškoj grupi uspeti da se plasiraju na OI, zajedno sa seniorima i 3x3 timom. Naravno da se nadamo tome i da im držimo palčeve. KSS će dati maksimum da svim selekcijama obezbedi najbolje uslove, a u centru pažnje će biti OI u Parizu i nadam se da ćemo se svi zajedno radovati nekim medaljama. Na kraju vam čestitam sve novogodišnje i božićne praznike".

BONUS VIDEO:

Bogdan Bogdanović
Izvor: YouTube/ZH Highlights

(MONDO, N.L.)