Držimo palčeve

NAJBOLJA SRPKINJA SE BORI DA ZAIGRA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Povrede su tu, ne mogu ništa da obećam za Pariz!

Autor Nikola Lalović

Srbija se nada da će pred Olimpijske igre naša najbolja košarkašica uspeti da se vrati na teren.

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Srbija je dobila najbolju košarkašicu i najboljeg košarkaša godine! Dama sa najviše glasova novinara je Aleksandra Crvendakić koja je pobedila ispred prošlogodišnje pobednice Tine Krajišnik. Crvendakić je imala 24, Krajišnik osam glasova, Ivon Anderson šest, Jovana Nogić četiri i Ivana Raca dva glasa.

Posle dobijanja nagrade ona se osvrnula na predstojeće kvalifikacije za Olimpijske igre na kojima će se Srbija sastati sa selekcijama Australije, Nemačke i Brazila i moraće da izbegne poslednje mesto kako bi se našla u Parizu. Je li rano da se misli o tome?

"Nije rano svakako za to jer mislim da se to priprema dosta dugo. Mislim da Marina sa saradnicima rade na tome otkako smo završile Evropsko prvenstvo i sigurna sam da će reprezentacija biti spremna na tom kvalifikacionom turniru", rekla je Crvendakić, a onda je pričala o svom trenutnom stanju: "Trenutno se borim sa nekim problemima što se tiče povreda, još uvek ništa ne znam, još uvek ništa ne mogu da obećam, ali trudim se da se vratim na teren."

Iako je jako ponosna, neke druge nagrade su joj ipak bile draže. "Nije najdraža ali je nekako došta u pravom momentu. Ipak su mi draže nagrade koje smo osvajale kao ekipa", iskrena je bila košarkašica Asvela.

Videli smo da su joj mnogi čestitali, a posebno su se srdačno sa njom pozdravili selektor Svetislav Pešić i njegovi saradnici. "Mi smo ovde svi velika porodica i tu smo zbog jednog cilja, a to je da usrećimo srpski narod i da donosimo tšo više medalja tako da podrške nikad dovoljno. Uvek je lepo čuti podršku takvih ljudi kao što je Svetislav Pešić", završila je Crvendakić 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: