Košarka

BRUKA - NBA AS SE PODSMEVAO SRBINU ZBOG AKCENTA: Odmah se javio Nemac i brutalno ga spustio u dve reči!

Autor Nikola Lalović

Darko Rajaković je glavna tema u NBA nakon što je javno i burno protestovao zbog suđenja na meču Toronta i Los Anđeles Lejkersa.

Izvor: MONDO/Nikola Lalović/YouTube/House of Highlights

Pravu buru je u NBA izazvao srpski stručnjak Darko Rajaković nakon poraza njegovog tima od Los Anđeles Lejkersa. Na kraju je tim Lebrona Džejmsa trijumfovao 132:131, a Čačanin nije mogao da smiri strasti i javno je na konferenciji za medije burno protestovao zbog suđenja. Nije to svuda naišlo na odobravanje, pa je tako nekadašnji NBA as Evan Tarner prozvao Rajakovića zbog srpskog naglaska! 

"Moraš da pustiš asistente da besne ako imaš akcenat", napisao je Tarner, a među 20 komentara na taj tvit našao se i komentar Denisa Šrudera. Plejmejker reprezentacije Nemačke koji je upravo zbog Rajakovića stigao u Kanadu je odbrusio: "Brate, o'ladi!"

Darko Rajaković je tek drugi evropski trener na čelu nekog NBA tima nakon Igora Kokoškova i ove sezone mu ide promenljvio sa Torontom koji izgleda zaglavljeno između ambicija da se uradi nešto više i ideje da se pravi novi tim i ide u rekonstrukciju. Sada je posle poraza od Lejkersa Rajaković pošteno izgubio živce...

"Ovo je sramota!", počeo je Rajaković: "Prava sramota za sudije je da NBA liga ovako nešto dozvoli... Lejkersi su imali čak 23 slobodna bacanja, a mi dva u poslednjoj deonici. Kako da igramo meč ovako? Poštujem sve što imaju zvezde i sve, ali i mi imamo zvezde u timu. Kako je to moguće, hajde objasnite mi? Ako Lejkersi moraju da pobede dajte im odmah pobedu, nećemo ni da dođemo na utakmicu. Ovo nije prvi put, a Skoti Barns će biti Ol-star u budućnosti i zaštitno lice lige... Ovo je kompletno s**je!", urlao je emotivni Rajaković i tom prilikom udarao rukom o sto, čime je možda malo čak i uplašio novinare da nastave da mu postavljaju pitanja na konferenciji za medije u El Eju. Pogledajte kako je to izgledalo: 

Darko Rajaković
Izvor: Youtube/House od Highlights

Što se tiče nemačkog plejmejkera koji je stao u odbranu srpskog trenera, on ne krije da ima sjajnu saradnju sa Rajakovićem.  "Situacija je takva da sam došao da budem lider, ono što sam u reprezentaciji Nemačke. Darko mi je praktično rekao:'Skoro da je ista situacija.' To je ono čemu se radujem, da budem u takvoj poziciji", rekao je Šruder pa dodaoda je i ranije poznanstvo sa Rajakovićem uticalo na tu odluku: "Znao sam Darka iz Oklahome od pre nekoliko godina i znao sam da ćemo dobro da se slažemo. Tako da sam jako uzbuđen!"

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: