Nema!

DOBIO 120 MILIONA, NJOJ NEĆE DATI NI DINAR! Najluđa teorija u NBA: Čekali razvod sa lepoticom, pa oborili rekord!

Autor Dušan Ninković

Teorija govori da su se Spolstra i Majami dogovorili tako da Niki ne može da traži novac zarađen u braku!

Izvor: Instagram/nikkisappspo/Youtube/Chaz NBA/printscreen

Košarkaški trener Erik Spolstra koji već godinama sedi na klupi Majamija potpisao je najveći ugovor u istoriji NBA lige - on će za produžetak saradnje sa ekipom u kojoj je bez prekida od 1995. godine dobiti 120 miliona američkih dolara! Mnogi će reći da je to zasluženo jer je već godinama među najboljim trenerima u ligi, ali ima i onih koji su primetili da je zanimljiv tajming kada se sve desilo!

Navodno, Majami Hit i Erik Spolstra dogovorili su da trofejni trener produži ugovor sa franšizom tek kada je okončan njegov brak sa Niki, kako mu sada već bivša supruga ne bi uzela polovinu zarađenog novca! Brak poznatog košarkaškog stručnjaka sa daleko mlađom lepoticom trajao je sedam godina, a okončan je u novembru 2023. godine.

"Doneli smo tešku odluku da zajednički podnesemo zahtev za formalno okončanje našeg braka. Oboje smo zahvalni na našoj vezi i ostajemo u potpunosti posvećeni zajedničkom roditeljstvo i nastavljamo da našu decu činimo zajedničkim prioritetom. Cenimo podršku svih dok prelazimo u sledeću fazu naših života. Hvala vam što poštujete privatnost naše porodice", rekao je tada Spolstra, a sa društvenih mreža nestale su sve zajedničke fotografije njega i bivše supruge. Niki je, barem na društvenim mrežama, zadržala prezime, ali sada kači samo svoje slike. Pogledajte ih:

Inače, Erik Spolstra ima veoma zanimljivu priču kada je reč o njegovoj karijeri. Nakon što je završio koledž Portland nije izabran na NBA draftu i morao je da razmišlja o nečemu drugom. Prvo je radio u Najkovom magacinu, a zatim smislio da se preseli na Filipine i u domovini svoje majke profesionalno igra košarku. Kako nije uspeo da sredi papire za to našao se u drugoj ligi Nemačke, gde je tokom dve sezone bio igrač, ali i pomoćni trener.

Davne 1995. godine dobio je mesto u stručnom štabu Majami Hita. Na početku je bio zadužen za analizu video materijala, a postepeno se njegova uloga u ekipi povećavala. Sve do 2008. godine bio je tek jedan od ljudi u stručnom štabu, a onda se sve promenilo! tim sa Floride procenio je da treba Spolstri dodeliti ulogu prvog trenera, što je on oberučke prihvatio.

Trenutno odrađuje 16. sezonu kao prvi trener Majami Hita, a bogatu karijeru na klupi ove franšize ukrasio je sa dve šampionske titule i još četiri plasmana u veliko NBA finale. Između ostalog, Majami je finale NBA lige igrao i prethodne sezone, kada je Nikola Jokić bio uspešniji od Džimiji Batlera i njegovih saigrača.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: