Košarka

AMERIKANAC UNAKAZIO TIM ZVEZDE - POVREDIO TROJICU ZA MINUT: Oglasio se Sferopulos, rekao samo jednu rečenicu!

Autor Nikola Lalović

I pored sjajne igre i pobede navijače Crvene zvezde boli glava zbog povreda njihovih pulena na meču sa Olimpijom.

Izvor: Kurir/Petar Aleksić/YouTube/KK Crvena zvezda Meridianbet

Crvena zvezda je na impreisvan način odigrala meč sa Olimpijom iz Milana i uspela da pobedi na gostujućem terenu, a nakon te pobede ipak je bilo mnogo glavobolje za trenera Janisa Sferopulosa. U tri uzastopna napada iskusni američki centar Kajl Hajns povredio je tri igrača Crvene zvezde i napravio ogroman problem crveno-belima. 

Prvo je u osmom minutu meča povredio Luku Mitrovića, potom 10 sekundi kasnije Nemanju Nedovića, a onda pola minuta kasnije i Majka Tobija! Nije dobio nijedan faul, čak je faul sviran Majku Tobiju i Hajns je tada izveo dva slobodna bacanja koja je pogodio! 

Majk Tobi se više nije vraćao u igru i završio je meč posle samo 27 sekundi na parketu, Nemanja Nedvić koji je za manje od osam minuta dao osam poena se vratio u igru pa je morao nazad na klupu jer je evidentno bio povređen. Luka Mitrović je na kraju odigrao 12 i po minuta, postigao šest poena uz tri skoka i delovao je u najboljoj formi od Hajnsovih žrtvi.

Za Mitrovića nije bilo pitanja na konferenciji za medije Janisa Sferopuosa posle meča, ali je upitan za stanje Nemanje Nedovića i Majka Tobija. "Imaju neke mišićne probleme i otići će na magnetnu rezonancu čim se vratimo u Srbiju", kratko je prokomentarisao Sferopulos. 

Sledeći meč Crvena zvezda igra protiv Borca u nedelju u okviru ABA lige i do tada ćemo videti da li će uspeti dvojica povređenih, kao i Luka Mitrović da se oporave i budu spremni. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: