Košarka

SRAMOTA! CELA HALA VREĐALA UDOVICU (79) ZBOG DŽORDANA: Ovo je nešto NAJGORE što sam video u životu! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Svečanost Čikago Bulsa obeležio veliki skandal.

Izvor: Jamie Sabau / Getty images / Profimedia

Čikago Bulsi organizovali su prošle svečanost u čast šampionske generacije iz devedesetih godina, ali je nju obeležio veliki skandal. Telma Kraus, supruga pokojnog generalnog menadžera Bulsa Džerija Krausa, izviždana je kada je došao red da primi medalju u znak sećanja na ogromne zasluge svog muža. Očigledno pod uticajem dokumentarca o Majklu Džordanu i toj generaciji Bulsa, "Poslednji ples", navijači su potpuno neprimereno reagovali i pre svega nekulturno se poneli prema ženi koja je bila vidno potresena takvim prijemom.

Majkl Džordan, Denis Rodman i Skoti Pipen se nisu pojavili na proslavi, mada je bilo planirano da Rodman dođe, ali nije jer mu je otkazan let za Čikago zbog lošeg vremena. Džordan i Pipen obratili su se video-snimcima. "Žao mi je što neću biti tu večeras. Ipak, ne želim da to pokvari svu zabavu koju ćete imati večeras", rekao je Džordan navijačima. Svi su znali i dok je igrao za Bulse i vodio ih ka šest titula da on i Kraus nisu u dobrim odnosima, a mlađi navijači posebno su podlegli svemu što je Džordan govorio o njemu. Poslušajte te zvižduke:

Džeri Kraus
Izvor: YouTube/Chaz NBA

U tom dokumentarcu prikazivano je kako je Džordan pred celim timom vređao Krausa, provocirao ga zbog visine, dobacivao mu uvrede na račun izgleda... A posle emitovanja tog dokumentarca, publika je očigledno nepodeljeno na strani najvećeg košarkaša svih vremena. I to je pokazala na katastrofalan način, što je nakon ceremonije javno rekao i bivši košarkaš Bulsa, Stejsi King.

"Malo sam ljut sada. Upravo smo imali sjajnu ceremoniju, vratili smo ovde legende i reći ću vam nešto, Čikago je sportski grad. Ono čemu smo danas svedočili kada je prozvano ime Džerija Krausa bilo je nešto najgore što sam ikad video u životu. To je baš zabolelo tu damu. Zaplakala je zbog toga.Ko god je to uradio u ovoj dvorani, trebalo bi da ga bude sramota. To nije Čikago, to je Njujork, to je Filadelfija, Čikago nije takav. Mi nismo imali takvu reputaciju. Bez obzira na to da li volite tog čoveka ili ne, on je doneo šest titula ovde. Nije šutirao, niti je hvatao skokove, ali doneo je šest titula u ovu dvoranu. Postoji mnogo timova koji imaju samo jednu. To je zaista bilo bez ikakvog smisla. Razočaran sam u ljude koji su zviždali. Bilo je to tužno", rekao je on.

Pogledajte ko je sve bio na ceremoniji - trener Fil Džekson, legendarni asovi Toni Kukoč, Ron Harper, Stiv Ker, Bil Venington...

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: