Košarka

ZVEZDA SE OGLASILA - JOŠ DVOJICA NE MOGU NA TEREN! Problemi crveno-belih i pred ABA ligu

Autor Mladen Šolak

Trener Janis Sferopulos u ovom periodu ima velike muke da previdi koji tim će igrati.

Izvor: MN Press

Dan pre utakmice KK Crvena zvezda Meridianbet - Borac Čačak (nedelja, 19.30 časova), crveno-beli saopštili su da će i plejmejker Miloš Teodosić i centar Majk Tobi propustiti taj meč. Oni neće igrati zbog povreda posle evroligaške turneje i pobede protiv Armanija u četvrtak. Podrazumeva se da teže povređeni Nikola Topić i Nemanja Nedović neće biti deo tima, kao ni u narednim nedeljama, pa i mesecima.

"U ovom meču trener Janis Sferopulos neće imati na raspolaganju Nemanju Nedovića, Nikolu Topića, ali vrlo verovatno ni Miloša Teodosića i Majka Tobija", objavio je klub u subotu, uz izjavu trenera Janisa Sferopulosa.

"Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja igra jako brzo, puno trči, sa dobrom hemijom u timu i koji zna kako da igra zajedno kao tim. Zato na prvom mestu moramo da budemo fokusirani i skoncentrisani da igramo dobru odbranu kako bi zaustavili njihovu igru, a napadački ćemo morati da 'čitamo' njihovu odbranu i da ih napadamo na pravi način", rekao je trener crveno belih.

Meč će biti odigran u Štark areni, Zvezda je pustila u prodaju kartu i za tu i za naredne dve utakmice, Zvezda - Baskonija u četvrtak i Zvezda - FMP u narednu nedelju. Crveno-beli Čačane dočekuju kao lider na tabeli, sa dve pobede više od drugoplasiranog Partizana, ali i nakon poraza na gostovanju Cedevita Olimpiji prošlog vikenda. Sa druge strane, Borac je u sredini tabele i ima učinak 7-8.

U prvom međusobnom meču ove sezone, u Čaku, Zvezda je pobedila 93:87.

(MONDO - M.Š)