OPA!

ŠTA SE OVO DEŠAVA SA ABA LIGOM? Dubai hoće da pomrsi račune Zvezdi i Partizanu, a to NIJE KRAJ - ulazi još jedan tim!

Autor Milutin Vujičić

Čekaju nas velike promene u ABA ligi u kojoj bi od naredne sezone mogao da igra i klub iz Rumunije.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Dubai će gotovo sigurno sledeće sezone igrati u ABA ligi, gde će "održavati formu" za Evroligu, međutim to nije kraj. Ne samo da se menja evropska košarka, nego i regionalna, tako da stižu najave da bi još jedan tim mogao da se priključi ABA ligi. U pitanju je rumunski Kluž, prenosi "Meridian Sport".

Prema nezvaničnim informacijama, klub iz Rumunije, koji je ove sezone igrao u Evrokupu i trenutno je trećeplasirani u "B" grupi ovog takmičenja, poslao je zahtev za učešće u ABA ligi za sezonu 2024/25. Za sada nije poznato da li bi ponudili novac za učešće kao što je to učinio Dubai ili ne, odnosno nije jasno koje bi to uopšte benefite imali klubovi ABA lige kada bi Kluž bio učesnik naredne sezone.

Navodno, Dubai u Evroligu "unosi" sponzorske ugovore vredne oko tri miliona evra od kojih će se pokrivati put, smeštaj i slične stvari za dve godine, s tim da ova odluka još nije potvrđena i to će biti poznato tek nakon Skupštine ABA lige kada je neophodna jednoglasna odluka. Za sada, klubovi se ni javno nisu izjašnjavali o toj temi.

Podsetimo, Evroliga je nedavno saopštila da će samo šampion ABA lige naredne sezone biti učesnik Evrolige, dok će svi ostali koji žele da igraju njeno takmičenje morati da se nadaju specijalnoj pozivnici.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)