Košarka

I ĐOKOVIĆ DOŠAO DA SE POKLONI MILOJEVIĆU! Novak je dirnuo Dejana ovim potezom - nikad mu nije zaboravio! (FOTO)

Autor Mladen Šolak

Bio je tu kada je Miloju baš značilo. Sigurno mu Dejan to nikad nije zaboravio.

Izvor: Lillian SUWANRUMPHA / AFP / Profimedia

U leto 2020. godine, KK Mega napravila je revijalni meč u znak oproštaja od Dejana Milojevića, danas preminule srpske i evropske košarkaške legende. Na tom događaju, organizovanom u znak rastanka Miloja i kluba koji je vodio čak osam godina, pojavio se i Novak Đoković.

U organizaciji kluba i menadžera Miodraga Miška Ražnatovića, Jokić je došao tog 11. juna 2020. godine u dvoranu Mege, seo kraj Nikole Jokića, najboljeg Milojevog učenika i učestvovao u oproštaju od najvećeg trenera u istoriji mladog beogradskog kluba.

''Uživao sam ponosan sam na sve ovo. Nikada trener nije ispraćen na ovaj način, uglavnom se treneri teraju iz kluba. Posebno na ovim prostorima. Počastvovan sam, hvala svim'', rekao je tada Dejan Milojević dok su mu svi aplaudirali. Bilo je tu košarkaških asova, njegovih bivših i tadašnjih igrača u Megi, u kojoj je generacije izveo na pravi put i postavio temelje njihovih velikih karijera. Da je izveo samo Jokića i Vasilija Micića, NBA i evroligaškog MVP-a, bilo bi više nego dovoljno, ali je Miloje dao košarkaško znanje desetinama igrača.

I zato su ga svi veoma poštovali bar podjednako, ako ne i više od svega što je napravio kao košarkaš, a bio je i sa loptom u ruci div našeg sporta, evropski šampion, jedan od najboljih igrača Evrolige u dresu Budućnosti, Partizana, as Valensije, Galatasaraja...

Kada je čuo da je Miloje loše, Novak Đoković u sredu mu je iz Melburna poslao želje da se oporavi i bio je šokiran kad je čuo. "Neka ga Bog čuva i anđeli mu pomognu", rekao je Novak. Nažalost, nekoliko sati kasnije, iz Amerike je stigla strašna vest, Miloje je preminuo.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: