Odlazi...

TUGUJEMO SA MILOJEVOM DECOM, NJEGOVOM NATAŠOM... NBA tim u CRNINI zbog Dejana, oglasio se Stiv Ker

Autor Dušan Ninković

Voriorsi su izgubili pomoćnog trenera, ali pre svega velikog čoveka.

Izvor: YouTube/Golden State Warriors

Legendarni srpski košarkaš, a kasnije košarkaški trener Dejan Milojević danas nas je napustio. Preminuo je u SAD, tačnije u Solt Lejk sitiju, gde je hospitalizovan nakon srčanog udara koji je imao tokom zajedničke večere sa igračima Golden Stejta. O smrti svog pomoćnog trenera sada su se oglasili i Voriorsi, u kojima je radio od 2021. godine.

"Apsolutno smo shrvani iznenadnim odlaskom Dejana Milojevića, Ovo je šokantan i tragičan udarac za sve koji su povezani sa Voriorsima i neverovatno težak period za njegovu porodicu, prijatelje i sve nas koji smo imali neverovatno zadovoljstvo da radimo sa njim. Tugujemo i sa njegovom suprugom Natašom i njihovom decom Nikolom i Mašom", napisao je Godlen Stejt na društvenim mrežama.

NBA franšiza iz San Franciska dostavila je javnosti i izjavu prvog trenera ekipe, višestrukog NBA šampiona Stiva Kera. "Ovo je šokantan i tragičan gubitak za sve koji su povezani sa Voriorsima i ovo je veoma teško vreme za njegovu porodicu, prijatelje i sve koji su imali priliku da sarađuju sa njim. Osim toga što je bio zastrašujuće dobar košarkaški trener, Dejan je bio jedan od najpozitivnijih ljudi koje sam ikada upoznao, neko ko je svojom strašću i energijom donosio radost svakom danu", istakao je Ker.

Milojević je pre Golden Stejt Voriorsa kratko radio u Budućnosti, dok je trenersku karijeru počeo na klupi Mege. Kao prvi trener beogradskog kluba stvarao je igrače za NBA ligu i pravio odlične rezultate u srpskoj i regionalnoj košarci. Blistave rezultate Dejan Milojević imao je i kao igrač Beovuka, FMP-a, budućnosti, Partizana, Valensije, Galatasaraja i ponovo Partizana. Sa reprezentacijom Jugoslavije bio je evropski šampion 2001. godine.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: