Počivaj u miru

NBA VIDELA AKCIJU DEJANA MILOJEVIĆA! Srbin u suzama izašao pred novinare i otkrio: Ovo me je on naučio! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Darko Rajaković se setio svog velikog prijateja Dejana Milojevića.

Izvor: x/printscreen/@StarSports/mn press

Darko Rajaković je posle pobede Toronta nad Majamijem 121:97 izašao na konferenciju za medije sa suzama u očima. Teško je pričao sa medijima, a razlog za to je smrt njegovog velikog prijatelja Dejana MIlojevića. Asistent u štabu Golden Stejta doživeo je srčani udar tokom timske večere sa Voriorsima i u 47. godini je preminuo od posledica tog srčanog udara. 

Rajaković je dugo godina poznavao Dejana Milojevića, a otkrio je i da je na početku meča sa Majamijem rešio da mu posveti jednu akciju. Koja je na kraju i uspela!

"Prva akcija na utakmici je bila akcija koju sam naučio od mog prijatelja Dekija. To je ono što je doneo u NBA i Golden Stejt. Ukrao sam tu akciju od njega, time smo otvorili utakmicu i uspeli smo da postignemo poene.  Tako da sam ovu timsku pobedu posvetio našem timu i Dekiju", rekao je kroz suze Darko Rajaković. 

U toj akciji Skoti Barns i Imanuel Kvikli su igrali pik, a onda se otvorila prilika da Geri Trent šutne otvorenu trojku koju je pogodio. Pogledajte akciju koju je nacrtao Dejan Milojević, a sada je u NBA koristi Darko Rajaković: 

Tokom konferencije za medije Rajaković je dugo pričao o Milojeviću i govorio je Amerikancima o tome kakav je Milojević bio košarkaš, čovek i trener 

"Bio je košarkaš, bio je petica manja od dva metra, a bio je najbolji skakač i dabl-dabl mašina u Evroligi. Igrao je za državni tim, osvajao je titule, igrao je za Partizan i imao je ogroman uticaj na mlade igrače. Kao trener je prvo radio u Megi i trenirao je Nikolu Jokića, kao i mnoge druge igrače, pomogao je mnogima za tih deset godina. Pomogao je da mnogo igrača napravi korak u karijeri. Kad smo poslednji put sedeli pričao je da mu je san da bude selektor Srbije, pričali smo o planovima. Nažalost, nije više sa nama", rekao je emotivni Darko Rajaković.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Dejan Milojević 55 indeks u Evroligi za Partizan
Izvor: YouTube/krkipfc